ZAPEČENI KRUMPIR S JAJIMA
Zapečeni krumpir s jajima
Krumpir
i jaja osnovne su namirnice koje su u prošlosti nosile brojne
recepte. Hranjive, zasitne i ukusne i bez previše začina ili kompliciranih
postupaka, bile su osnovne u kuhinji naših starih.
Zapečeni krumpir s jajima
Sastojci:
- 3 krumpira
- 3 jaja
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 1 žlica maslinovog ulja
- 50 ml mlijeka
- 1/2 čajne žličice soli
- 1/2 čajne žličice papra
- 1/2 čajne žličice mljevene
paprike
- 30 g ribanog sira
- 1 žlica svježe sjeckanog
peršina
Priprema:
1.
Krumpire ogulite,
narežite na tanke ploške, a potom ih oko pet minuta prokuhajte u vodi.
2. Potom u zdjeli umutite jaja s mlijekom i svim začinima.
3. Na maslinovom ulju lagano prodinstajte luk dok ne postane
staklast.
4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
5. Nauljite posudu, a potom na dno složite red krumpira, potom malo
luka i ponovite postupak dok ne potrošite navedene sastojke.
6. Prelijte smjesom jaja i mlijeka te pecite složenac do pola sata
dok se jaja ne stvrdnu.
7. Izvadite složenac iz pećnice, posipajte sirom i vratite na još
pet minuta u pećnicu.
8. Prije posluživanja posipajte s malo svježeg peršina.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar