ZAPEČENI KRUMPIR S JAJIMA




Zapečeni krumpir s jajima

 

 

Krumpir i jaja osnovne su namirnice koje su u prošlosti nosile brojne recepte. Hranjive, zasitne i ukusne i bez previše začina ili kompliciranih postupaka, bile su osnovne u kuhinji naših starih.

 

 

 

Zapečeni krumpir s jajima

 

Sastojci:

 

  • 3 krumpira
  • 3 jaja
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice papra
  • 1/2 čajne žličice mljevene paprike
  • 30 g ribanog sira
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina

 

 

 

Priprema:

 

1.      Krumpire ogulite, narežite na tanke ploške, a potom ih oko pet minuta prokuhajte u vodi.

2.     Potom u zdjeli umutite jaja s mlijekom i svim začinima.

3.     Na maslinovom ulju lagano prodinstajte luk dok ne postane staklast.

4.     Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

5.     Nauljite posudu, a potom na dno složite red krumpira, potom malo luka i ponovite postupak dok ne potrošite navedene sastojke.

6.    Prelijte smjesom jaja i mlijeka te pecite složenac do pola sata dok se jaja ne stvrdnu.

7.     Izvadite složenac iz pećnice, posipajte sirom i vratite na još pet minuta u pećnicu.

8.     Prije posluživanja posipajte s malo svježeg peršina.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?