UMAK OD FETA SIRA I BRUSNICA




Umak od feta sira i brusnica

 

 

Ovaj umak, odnosno dip, je odlično predjelo ili finger food, a mogu ga probati i gosti koji ne jedu meso, ali zapravo se super slaže i s komadima pečenog mesa poput svinjetina, piletine ili puretine. 


 

 

Umak od feta sira i brusnica

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       60 ml soka od naranče

·       1 žličica narančine korice

·       2 žlica meda

·       1 šalica brusnica – zamrznutih

·       Timijan

·        170 g feta sira

·        1 režanj češnjaka

·       170 g krem sira

·        0,25 žličica crvene paprike – pahuljice

·        2 žlice maslinova ulja

·        2 žlice pistacija

 

 

Priprema:

 

U manjoj posudi, na srednjoj vatri, pomiješajte sok od naranče i žlicu meda te pustite da zavrije. Dodajte brusnice i listiće svježeg timijana te vratite na vatru. Smanjite vatru i kuhajte uz miješanje dok se brusnice ne počnu raspadati, 7-8 minuta. Umiješajte narančinu koricu i stavite sa strane da se ohladi. Feta sir izvadite iz tekućine te ga natrgajte i ubacite u blender. Dodajte sitno sjeckani češnjak i pahuljice crvene paprike te blendajte dok se feta ne raspadne. Dodajte krem sir i blendajte. Zatim ide ostatak maslinova ulja. Gotovi umak prebacite u zdjelicu, preko njega stavite umak od brusnica i pospite tostiranim pistacijama te prelijte žlicom meda. Poslužite uz krekere ili prženi kruh.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA