UMAK OD FETA SIRA I BRUSNICA
Umak od feta sira i brusnica
Ovaj umak, odnosno dip, je odlično predjelo ili finger food,
a mogu ga probati i gosti koji ne jedu meso, ali zapravo se super slaže i s
komadima pečenog mesa poput svinjetina, piletine ili puretine.
Umak od feta sira i brusnica
Sastojci za četiri osobe:
· 60 ml
soka od naranče
· 1
žličica narančine korice
· 2 žlica
meda
· 1
šalica brusnica – zamrznutih
· Timijan
· 170 g feta sira
· 1 režanj češnjaka
· 170 g
krem sira
· 0,25 žličica crvene paprike – pahuljice
· 2 žlice maslinova ulja
· 2 žlice pistacija
Priprema:
U manjoj posudi, na srednjoj vatri, pomiješajte sok od
naranče i žlicu meda te pustite da zavrije. Dodajte brusnice i listiće svježeg
timijana te vratite na vatru. Smanjite vatru i kuhajte uz miješanje dok se
brusnice ne počnu raspadati, 7-8 minuta. Umiješajte narančinu koricu i stavite
sa strane da se ohladi. Feta sir izvadite iz tekućine te ga natrgajte i ubacite
u blender. Dodajte sitno sjeckani češnjak i pahuljice crvene paprike te
blendajte dok se feta ne raspadne. Dodajte krem sir i blendajte. Zatim ide
ostatak maslinova ulja. Gotovi umak prebacite u zdjelicu, preko njega stavite
umak od brusnica i pospite tostiranim pistacijama te prelijte žlicom meda.
Poslužite uz krekere ili prženi kruh.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar