SENDVIČI S TRGANOM PILETINOM
Sendviči s trganom piletinom
Piletina nam je draga u svim oblicima, odnosno načinima
pripreme. No svejedno stalno tražimo neke nove načine za pripremu ovog finog i
zdravog mesa. Jedan od takvih načina je i trgana piletina sporo pečena
piletina, natrgana na male komade.
Sendviči s trganom piletinom
Sastojci za četiri osobe:
·
500 g piletine
·
200 g
umaka od rajčice
·
100 ml
aceto balsamica
·
0,5
žličica morske soli
·
1 žličica
češnjaka u prahu
·
1 žličica
dimljene paprike
·
0,5
žličica crnog papra
·
1 žlica javorova sirupa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Pileća prsa stavite na lim
za pečenje. Nožem napravite nekoliko proreza. Pomiješajte sastojke za umak u
manjoj zdjelici. Prelijte umak preko piletine premazujući ravnomjerno. Rukama
provjerite da umak uđe i u prorez napravljen na mesu. Posudu za pečenje čvrsto
pokrijte dvostrukim slojem folije i stavite u pećnicu. Pecite od dva i pol do
tri sata. Izvadite iz pećnice. Pažljivo uklonite foliju, pustite da sva para
izađe, a zatim je uklonite i ostavite piletinu da se mrvicu ohladi. Nožem i
vilicom zatim razdvojite i usitnite meso u posudi za pečenje i dobro ga
promiješajte s umakom unutar lima za pečenje. Trganu piletinu poslužite preko
kruha ili peciva.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar