SENDVIČI S TRGANOM PILETINOM




Sendviči s trganom piletinom

 

 

Piletina nam je draga u svim oblicima, odnosno načinima pripreme. No svejedno stalno tražimo neke nove načine za pripremu ovog finog i zdravog mesa. Jedan od takvih načina je i trgana piletina sporo pečena piletina, natrgana na male komade.
 

 

 

Sendviči s trganom piletinom

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       500 g piletine

·        200 g umaka od rajčice

·        100 ml aceto balsamica

·        0,5 žličica morske soli

·        1 žličica češnjaka u prahu

·        1 žličica dimljene paprike

·        0,5 žličica crnog papra

·       1 žlica javorova sirupa

 

 

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Pileća prsa stavite na lim za pečenje. Nožem napravite nekoliko proreza. Pomiješajte sastojke za umak u manjoj zdjelici. Prelijte umak preko piletine premazujući ravnomjerno. Rukama provjerite da umak uđe i u prorez napravljen na mesu. Posudu za pečenje čvrsto pokrijte dvostrukim slojem folije i stavite u pećnicu. Pecite od dva i pol do tri sata. Izvadite iz pećnice. Pažljivo uklonite foliju, pustite da sva para izađe, a zatim je uklonite i ostavite piletinu da se mrvicu ohladi. Nožem i vilicom zatim razdvojite i usitnite meso u posudi za pečenje i dobro ga promiješajte s umakom unutar lima za pečenje. Trganu piletinu poslužite preko kruha ili peciva.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA