PURETINA I POVRĆE U UMAKU S RIŽOM




Puretina i povrće u umaku s rižom

 

 

Za jednostavni ručak u radnom tjednu pronašli smo za vas ovaj brz i fin recept za umak od puretine i povrća koji je idealan za ponijeti sa sobom na posao. Preporučujemo da umak poslužite uz kuhanu rižu ili tjesteninu

 

 

Puretina i povrće u umaku s rižom

 

Sastojci:

 

·        maslinovo ulje

·        4 paprike

·        1 luk

·        2 češnja češnjaka

·        kajanski papar

·        500 g puretine

·        100 g šamšinjona

·        pasata od rajčica

·        ružmarin

·        sol i papar

 

 

 

Priprema:

 

 

U tavi zagrijte maslinovog ulja pa na njemu prirjajte paprike i luk tako da omekšaju i lagano potamne. Dodajte češnjak i kajanski papar te kratko pirjajte. Izvadite iz tave pa u tavu ulijte 2 žlice ulja i na njemu na jakoj vatri popržite komadiće mesa i gljiva. Smanjite vatru i dodajte propirjane paprike i luk.

 

Dobro promiješajte pa dodajte i nasjeckane rajčice te ružmarin, posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta. Polužite s kuhanom rižom ili tjesteninom. 

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?