PUDING OD RIŽE I ČOKOLADE
Puding od riže i čokolade
Ako vam od ručka ostane
viška kuhane riže, treba vam još samo čokolada i malo tople vode – i desert je
spreman za čas! Okus riže se u samom desertu uopće ne osjeti, već ona služi kao
tajni sastojak za savršenu, kremastu teksturu! Ovaj čokoladni puding ili mousse
mogao bi ubrzo postati i vaša omiljena slastica, pogotovo u situacijama kada
kod kuće nemate puno sastojaka za kompleksnije deserte!
Puding od riže i
čokolade
Sastojci:
- 1
šalica riže
- 1 i
pol šalica (260 g) otopljene tamne čokolade
- 1/2
šalice vruće vode
- kakao
u prahu, za dekoraciju
Priprema:
- Otopite
260 g tamne čokolade – u mikrovslnoj pećnici ili na pari.
- U
blender stavite rižu, otopljenu čokoladu i kipuću vodu. Blendajte dok ne
dobijete glatku smjesu.
- Smjesu
prebacite u zdjelu i stavite u hladnjak na minimalno 3 sata.
- Kada
je vaš puding čvršće teksture, po vrhu pospite kakao u prahu i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar