PUDING OD RIŽE I ČOKOLADE




Puding od riže i čokolade

 

 

Ako vam od ručka ostane viška kuhane riže, treba vam još samo čokolada i malo tople vode – i desert je spreman za čas! Okus riže se u samom desertu uopće ne osjeti, već ona služi kao tajni sastojak za savršenu, kremastu teksturu! Ovaj čokoladni puding ili mousse mogao bi ubrzo postati i vaša omiljena slastica, pogotovo u situacijama kada kod kuće nemate puno sastojaka za kompleksnije deserte!

 

 

 

Puding od riže i čokolade

 

Sastojci:

 

  • 1 šalica riže
  • 1 i pol šalica (260 g) otopljene tamne čokolade
  • 1/2 šalice vruće vode
  • kakao u prahu, za dekoraciju

 

 

 

 

Priprema:

 

 

  • Otopite 260 g tamne čokolade – u mikrovslnoj pećnici ili na pari.
  • U blender stavite rižu, otopljenu čokoladu i kipuću vodu. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Smjesu prebacite u zdjelu i stavite u hladnjak na minimalno 3 sata.
  • Kada je vaš puding čvršće teksture, po vrhu pospite kakao u prahu i poslužite.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA