PILETINA U VINU NA FRANCUSKI




Piletina u vinu na francuski

 

 

Ovo je jednostavnija varijanta popularnog francuskog specijaliteta coq au vin priprema se u tek nešto više od sat vremena i idealna je za nedjeljni ručak.

 

 

Piletina u vinu na francuski

 

Sastojci za pet osoba:

 

·       kg piletine

·       4 luka

·        5 mrkvi

·       100 g slanine

·        2 žlice maslinova ulja

·        lovorov list

·       žličica majčine dušice

·        3 žlica brašna

·        500 ml crvenog vina

·        500 ml pilećeg temeljca

·        2 režnja češnjaka

·       3 žlice umaka od rajčice

·        100 g šampinjona

 

 

Priprema:

 

Slaninu nasjeckajte pa je prepržite u tavi. Koristite tavu koja može ići u pećnicu. Nakon dvije minute slaninu izvadite i ostavite je sa strane. U istoj tavi, na masnoći, prepržite piletinu da dobije zlaćanu boju. Piletini dodajte vino. Kad alkohol ispari, dodajte soli i papra. Dodajte lovorov list i majčinu dušicu. Oko piletine poredajte luk i mrkvu narezane na veće komade. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri 10 minuta. Zatim sve pospite brašnom te okrenite luk i piletinu. Ponovno poklopite i kuhajte još nekoliko minuta. Maknite tavu s vatre i dodajte temeljac. Vratite slaninu pa umiješajte češnjak i umak od rajčice. Poklopite i stavite u pećnicu na 45 minuta do sat vremena. Zadnjih 20 minuta umiješajte nasjeckane gljive.

 

 

Pripremila: Ivana Matas





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA