PILETINA OGRNUTA BADEMIMA
Piletina ogrnuta bademima
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz umak
od senfa i meda pa uživajte u jednostavnom, a tako raskošnom ručku.
Piletina ogrnuta bademima
Sastojci za četiri osobe:
·
2 žlice senfa
·
2 žlice majoneze
·
2 žlice meda
·
žlica
jabučnog octa
·
200 g badema
·
žličica soli
·
žličica
papra
·
700 g
piletine
Priprema:
Pomiješajte senf, majonezu, med i ocat, odvojite dio u manju
posudicu pa spremite u hladnjak. Za to vrijeme ubacite bademe u blender i
usitnite ih do željene veličine. Pomiješajte ih sa soli i paprom. Pileća prsa
nasjeckajte na trakice i ubacite u posudu s umakom. Protresite kako bi umak u
potpunosti prekrio piletinu, a zatim je prebacite u mljevene bademe. Također
protresite, neka bademi prekriju čitave komadiće piletine. Izvadite i posložite
na papir za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite s umakom
koji ste na početku spremili u manju posudicu i hladnjak.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar