PILETINA OGRNUTA BADEMIMA




Piletina ogrnuta bademima

 

Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz umak od senfa i meda pa uživajte u jednostavnom, a tako raskošnom ručku.

 

 

Piletina ogrnuta bademima

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       2 žlice senfa

·       2 žlice majoneze

·       2 žlice meda

·        žlica jabučnog octa

·       200 g badema

·       žličica soli

·        žličica papra

·        700 g piletine

 

 

Priprema:

 

Pomiješajte senf, majonezu, med i ocat, odvojite dio u manju posudicu pa spremite u hladnjak. Za to vrijeme ubacite bademe u blender i usitnite ih do željene veličine. Pomiješajte ih sa soli i paprom. Pileća prsa nasjeckajte na trakice i ubacite u posudu s umakom. Protresite kako bi umak u potpunosti prekrio piletinu, a zatim je prebacite u mljevene bademe. Također protresite, neka bademi prekriju čitave komadiće piletine. Izvadite i posložite na papir za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite s umakom koji ste na početku spremili u manju posudicu i hladnjak.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA