PASTRVA S LIMUNOM I JOGURTOM




Pastrva s limunom i jogurtom

 

 

Savršen spoj kremastog jogurta s limunom, aromatične dukkah korice i sočne ribe – gotov za manje od 20 minuta!

 

 

Pastrva s limunom i jogurtom

 

Sastojci za dvije osobe:

 

·       2/3 šalice jogurta

·       režanj češnjaka

·        žlica soka od limuna

·       žlica svježeg vlasca

·       žlica svježeg peršina

·       žlica korijandera

·       sol i papar

·       2 komada fileta od pastrve

·        2 žlice dukkah začina (orah, sezam, kim, korijander, papar, komorač, sol, suncokret)

 

 

 

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite posudu papirom za pečenje. U blender stavite jogurt, češnjak, limunov sok, vlasac, peršin, korijander, sol i papar. Ovaj aromatični jogurt bit će savršena podloga za hrskavu dukkah koricu. Miksajte smjesu dok ne postane glatka i kremasta. Filete osušite papirnatim ručnikom. Tako će se jogurt bolje ‘primiti’ na ribu. Položite filete pastrve u pripremljenu posudu za pečenje. Premažite svaki filet sa žličicom jogurta pomiješanog s limunovim sokom. Svaki filet pospite žlicom dukkaha tako da ravnomjerno prekrije jogurt. Dukkah će dati savršenu hrskavu teksturu. Pecite 9-10 minuta dok pastrva ne postane čvrsta. Izvadite iz pećnice i poslužite uz dodatni jogurt s limunom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA