PASTRVA S LIMUNOM I JOGURTOM
Pastrva s limunom i jogurtom
Savršen spoj kremastog jogurta s limunom, aromatične dukkah
korice i sočne ribe – gotov za manje od 20 minuta!
Pastrva s limunom i jogurtom
Sastojci za dvije osobe:
·
2/3 šalice jogurta
·
režanj češnjaka
·
žlica soka
od limuna
·
žlica svježeg vlasca
·
žlica svježeg peršina
·
žlica korijandera
·
sol i papar
·
2 komada fileta od pastrve
·
2 žlice
dukkah začina (orah, sezam, kim, korijander, papar, komorač, sol, suncokret)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite posudu papirom za
pečenje. U blender stavite jogurt, češnjak, limunov sok, vlasac, peršin,
korijander, sol i papar. Ovaj aromatični jogurt bit će savršena podloga za
hrskavu dukkah koricu. Miksajte smjesu dok ne postane glatka i kremasta. Filete
osušite papirnatim ručnikom. Tako će se jogurt bolje ‘primiti’ na ribu.
Položite filete pastrve u pripremljenu posudu za pečenje. Premažite svaki filet
sa žličicom jogurta pomiješanog s limunovim sokom. Svaki filet pospite žlicom
dukkaha tako da ravnomjerno prekrije jogurt. Dukkah će dati savršenu hrskavu
teksturu. Pecite 9-10 minuta dok pastrva ne postane čvrsta. Izvadite iz pećnice
i poslužite uz dodatni jogurt s limunom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar