ODREZAK OD CELERA



Odrezak od celera 

 

Ukusan, drugačiji, niske kalorijske vrijednosti, odrezak od celera primjer je kako na ukusan u zabavan način možemo mijenjati ustaljene prehrambene navike, te kako na pojedino povrće gledati na nov, drugačiji način.

 

 

 

Sastojci:

 

• 1 celer

• 25 g maslaca 

• 1 žlica ulja

• 2 češnja češnjaka 

• 100 ml bijelog vina 

• 150 ml temeljca 

• 100 g kelja

 

 

 

 

Priprema:

 

Celer očistite, ogulite i narežite na kriške debljine 2 cm.

 

Ostatak spremite za pripremu juhe ili variva. 

 

Zagrijte maslac na tavi za pečenje pa kada se prestane pjeniti dodajte celer.

 

Pecite oko pet minuta dok pečena strana ne poprimi zlatnu boju uz stalno polijevanje rastopljenim maslacem. 

 

Preokrenite celer i dodajte bijelo vino. 

 

Kuhajte dok se količina vina ne reducira na pola, potom dodajte temeljac. 

 

Celer u temeljcu pirjajte 15 minuta kako bi omekšao. 

 

Pripremljeni celer stavite na tanjur, začinite pripremljenim salsa verde umakom i poslužite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA