ODREZAK OD CELERA
Odrezak od celera
Ukusan, drugačiji, niske kalorijske
vrijednosti, odrezak
od celera primjer je kako na ukusan u zabavan način možemo
mijenjati ustaljene prehrambene navike, te kako na pojedino povrće gledati na
nov, drugačiji način.
Sastojci:
• 1 celer
• 25 g maslaca
• 1 žlica ulja
• 2 češnja češnjaka
• 100 ml bijelog vina
• 150 ml temeljca
• 100 g kelja
Priprema:
Celer očistite, ogulite i narežite na
kriške debljine 2 cm.
Ostatak spremite za pripremu juhe ili
variva.
Zagrijte maslac na tavi za pečenje pa kada
se prestane pjeniti dodajte celer.
Pecite oko pet minuta dok pečena strana ne
poprimi zlatnu boju uz stalno polijevanje rastopljenim maslacem.
Preokrenite celer i dodajte bijelo
vino.
Kuhajte dok se količina vina ne reducira na
pola, potom dodajte temeljac.
Celer u temeljcu pirjajte 15 minuta kako bi
omekšao.
Pripremljeni celer stavite na tanjur,
začinite pripremljenim salsa verde umakom i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar