MUSAKA S BROKULOM I KRUMPIROM




Musaka s brokulom i krumpirom

 

 

Jedno od najomiljenih brzih i zasitnih jela koja se često pripremaju za ručak tijekom radnog tjedna je musaka. U našim krajevima se tradicionalno priprema s krumpirom i mljevenim mesom, ali postoje razne povrtne verzije, primjerice s tikvicama, do je tradicionalna grčka musaka s patlidžanom.

 

 

Musaka s brokulom i krumpirom

 

Sastojci:

 

·       1 brokula

·       500 g krumpira

·       40 g parmezana

·       55 g maslaca

·       50 g brašna

·       500 ml mlijeka

·       1/2 žlicice muskatnog oraščića

·       mozarella ili neki tvrdi sir

 

 

Priprema:

 

Blanširajte

Brokulu narežite na cvjetove i kratko blanširajte u vreloj vodi. 

 

Kuhajte

Krumpir narežite i kuhajte 10-15 minuta.

 

Pržite

Otopite maslac pa dodajte brašno. Pržite uz stalno miješanje dok smjesa ne dobije boju.

 

Kuhajte

Ulijte mlijeko i cijelo vrijeme miješajte da se sastojci dobro sjedine. Posolite, popaprite i pospite muškatnim oraščićem. Kuhajte dok se umak lagano ne zgusne uz stalno miješanje. Maknite sa štednjaka i dodajte parmezan pa promiješajte.

 

Pecite

Musaku pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?