MASLAC S ČEŠNJAKOM
Maslac s češnjakom
Maslac i kruh
predstavljaju jednostavan, ali neodoljiv spoj koji se može konzumirati u bilo
koje doba dana. Njihova kombinacija odiše toplinom i jednostavnošću, a često
nas podsjeća na djetinjstvo i domaće okuse. No, maslac danas dolazi u raznim
varijacijama, obogaćen brojnim dodacima koji mu daju poseban karakter. Jedna od
najomiljenijih verzija je maslac s
češnjakom, poznat i kao garlic butter. Ovu ukusnu deliciju lako možete
pripremiti i kod kuće, a osim maslaca i češnjaka, tajna savršenog okusa leži u
pažljivo odabranim začinima.
Maslac s češnjakom
Sastojci:
- neslani
maslac
- češnjak
- ružmarin
- majčina
dušica
- sol
Priprema:
Naribajte češanj češnjak
i dodajte ga u zdjelu u koju ste prethodno stavili neslani maslac.
Njegova temperatura
trebala bi biti sobna kako bi se kasnije lakše sjedinio s ostalim sastojcima.
Zatim u zdjelu dodajte željenu količinu sitno nasjeckanog ružmarina i majčine
dušice. Na kraju dodajte i sol. Sve sastojke sjedinite vilicom, a kada izgnječite
maslac, trebali biste dobiti glatku i ujednačenu teksturu. Nakon toga oblikujte
maslac i stavite ga na papir za pečenje. Zamotajte ga u papir i odložite u
hladnjak. Preporučuje se da ga ne čuvate dulje od tjedan dana.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar