MASLAC S ČEŠNJAKOM




Maslac s češnjakom

 

Maslac i kruh predstavljaju jednostavan, ali neodoljiv spoj koji se može konzumirati u bilo koje doba dana. Njihova kombinacija odiše toplinom i jednostavnošću, a često nas podsjeća na djetinjstvo i domaće okuse. No, maslac danas dolazi u raznim varijacijama, obogaćen brojnim dodacima koji mu daju poseban karakter. Jedna od najomiljenijih verzija je maslac s češnjakom, poznat i kao garlic butter. Ovu ukusnu deliciju lako možete pripremiti i kod kuće, a osim maslaca i češnjaka, tajna savršenog okusa leži u pažljivo odabranim začinima.

 

 

Maslac s češnjakom

 

Sastojci:

 

  • neslani maslac
  • češnjak
  • ružmarin
  • majčina dušica
  • sol

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Naribajte češanj češnjak i dodajte ga u zdjelu u koju ste prethodno stavili neslani maslac.

 

Njegova temperatura trebala bi biti sobna kako bi se kasnije lakše sjedinio s ostalim sastojcima. Zatim u zdjelu dodajte željenu količinu sitno nasjeckanog ružmarina i majčine dušice. Na kraju dodajte i sol. Sve sastojke sjedinite vilicom, a kada izgnječite maslac, trebali biste dobiti glatku i ujednačenu teksturu. Nakon toga oblikujte maslac i stavite ga na papir za pečenje. Zamotajte ga u papir i odložite u hladnjak. Preporučuje se da ga ne čuvate dulje od tjedan dana.

 

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?