KREMASTI KOLAČ OD JOGURTA
Kremasti kolač od jogurta
Kremasti kolač od jogurta fantastičan je desert. Ukusan je, nije previše
sladak, a za njegovu pripremu nije vam potrebno puno sastojaka ni vremena. Ne
treba vam čak ni mikser – smućkati ga možete i ručno.
Kremasti kolač od jogurta
Sastojci:
- 400 g zaslađenog jogurta od
vanilije
- 40 g kukuruznog škroba
- 4 jaja
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
180 Celzijevih stupnjeva. Namastite mali kalup za torte promjera 16 centimetara
i obložite ga papirom za pečenje. Stavite sa strane.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte jogurt od vanilije i jaja – dodajte
jedno po jedno jaje kako biste detaljno izmiješali sastojke. Prosijajte
kukuruzni škrob ravno u smjesu i dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku
smjesu bez grudica.
3. Prelijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite u zagrijanoj
pećnici oko 60 minuta, odnosno dok površina ne dobije karameliziranu namreškanu
površinu.
4. Pustite da se kolač ohladi do kraja, a potom ga prebacite u
hladnjak na oko dva sata da se stisne. Potom ga narežite i uživajte. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar