KESTEN BROWNIE - VARIJACIJA NA KLASIK UKUSNIJA OD ORIGINALA
Kesten brownie -
varijacija na klasik ukusnija od originala
Nekad su najbolje i najdraže one jednostavne kombinacije,
nekad ćeš posegnuti samo za pečenim kestenima, nekad će to biti neodoljivi
kesten pire, a nekad ćeš poželjeti napraviti nešto ovako čokoladno, slasno
i mirisno.
Kesten brownie
Sastojci za osam osoba:
·
200 g kesten pirea
·
200 g
maslaca
·
150 g
šećera
·
3 jaja
·
180 g otopljene čokolade
·
prstohvat
soli
·
3 žlice
mlijeka
·
žlica ruma
·
125 g glatkog brašna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite manji kalup za
pečenje. Maslac pjenasto umutite sa šećerom, zatim dodajte jaja i sve dobro
promiješajte dok se masa ne sjedini. Dodajte otopljenu čokoladu, mlijeko, rum i
kesten pire. Na kraju dodajte brašno i dobro izmiksajte kako smjesa ne bi imala
grudice. Pecite oko pola sata. Poslužite sa šlagom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar