KESTEN BROWNIE - VARIJACIJA NA KLASIK UKUSNIJA OD ORIGINALA




Kesten brownie  - varijacija na klasik ukusnija od originala

 

 

Nekad su najbolje i najdraže one jednostavne kombinacije, nekad ćeš posegnuti samo za pečenim kestenima, nekad će to biti neodoljivi kesten pire, a nekad ćeš poželjeti napraviti nešto ovako čokoladno, slasno i mirisno.


 

 

Kesten brownie

 

Sastojci za osam osoba:

 

·       200 g kesten pirea

·        200 g maslaca

·        150 g šećera

·        3 jaja

·       180 g otopljene čokolade

·        prstohvat soli

·        3 žlice mlijeka

·        žlica ruma

·       125 g glatkog brašna

 

 

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite manji kalup za pečenje. Maslac pjenasto umutite sa šećerom, zatim dodajte jaja i sve dobro promiješajte dok se masa ne sjedini. Dodajte otopljenu čokoladu, mlijeko, rum i kesten pire. Na kraju dodajte brašno i dobro izmiksajte kako smjesa ne bi imala grudice. Pecite oko pola sata. Poslužite sa šlagom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA