HRSKAVI DOMAĆI ČIPS
Hrskavi domaći čips
Kalup za muffine sve
češće pronalazimo kao dio jednostavnih recepata koji se pripremaju na nešto drugačiji način u odnosu na njihove tradicionalne verzije. Tako, na primjer,
ovaj kalup možete iskoristiti za pripremu domaćeg čipsa. Iako se to na prvu
čini pomalo začuđujuće, recept
za domaći čips može se napraviti uz upotrebu samo tri
ključna sastojka, i to za manje od pola sata. U nastavku donosimo recept.
Hrskavi domaći čips
Sastojci:
- 100 g
bjelanjaka
- 20
g Grana Padano sira
- čili u
prahu
Priprema:
Sve što je potrebno je
da, za početak, naribate oko 20 g Grana Padana ili nekog drugog tvrdog,
polumasnog sira. Nakon toga, na dno silikonskog kalupa za muffine stavite žlicu
bjelanjaka, a potom dodajte naribani sir i, po želji, malu količinu čili
paprike u prahu. Također, ovisno o vašim preferencijama, možete dodati i druge
začine. Naposljetku, čips pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 190
°C i to oko 15 minuta. Čips možete poslužiti uz različite umake.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar