HRSKAVI DOMAĆI ČIPS




Hrskavi domaći čips

 

 

Kalup za muffine sve češće pronalazimo kao dio jednostavnih recepata koji se pripremaju na nešto drugačiji način u odnosu na njihove tradicionalne verzije. Tako, na primjer, ovaj kalup možete iskoristiti za pripremu domaćeg čipsa. Iako se to na prvu čini pomalo začuđujuće, recept za domaći čips može se napraviti uz upotrebu samo tri ključna sastojka, i to za manje od pola sata. U nastavku donosimo recept.

 

 

 

Hrskavi domaći čips

 

Sastojci:

 

  • 100 g bjelanjaka
  • 20 g Grana Padano sira
  • čili u prahu

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Sve što je potrebno je da, za početak, naribate oko 20 g Grana Padana ili nekog drugog tvrdog, polumasnog sira. Nakon toga, na dno silikonskog kalupa za muffine stavite žlicu bjelanjaka, a potom dodajte naribani sir i, po želji, malu količinu čili paprike u prahu. Također, ovisno o vašim preferencijama, možete dodati i druge začine. Naposljetku, čips pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 190 °C i to oko 15 minuta. Čips možete poslužiti uz različite umake.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA