CVJETAČA U FINOM UMAKU OD SIRA




Cvjetača u finom umaku od vrhnja i sira

 

 

Ljepota je ovog jela u tome što je istovremeno hrskavo i kremasto, sjajnog okusa a jednostavno, i još možete birati hoćete li ga poslužiti samog ili kao prilog nekom finom pečenju. Dobar tek!

 

 

Cvjetača u finom umaku od vrhnja i sira

 

Sastojci:

 

  • 1 cvjetača, izlomljena na cvjetove
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • crni papar
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 2 šake oraha, grubo usitnjenih
  • 160 ml vrhnja za šlag
  • 40 g zrelog cheddar sira, naribanog

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2.     Cvjetaču poslažite u jednom sloju na lim za pečenje i pokapajte maslinovim uljem. Dobro začinite solju i paprom i pecite 35-45 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Okrenite cvjetove samo jednom tijekom pečenja.

3.     Pečenu cvjetaču prebacite u vatrostalnu posudu. Pospite cvjetaču orasima i listićima timijana. Ulijte vrhnje između cvjetova cvjetače i sve pospite naribanim sirom.

4.     Pecite 15 minuta dok se sir ne otopi i stopi s vrhnjem u pjenasti umak.

5.     Poslužite vruće.

 

 

Priprema: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA