CVJETAČA U FINOM UMAKU OD SIRA
Cvjetača u finom umaku od vrhnja i sira
Ljepota je ovog jela u tome što je istovremeno
hrskavo i kremasto, sjajnog okusa a jednostavno, i još
možete birati hoćete li ga poslužiti samog ili kao prilog nekom finom pečenju.
Dobar tek!
Cvjetača u finom umaku od vrhnja i sira
Sastojci:
- 1 cvjetača, izlomljena na
cvjetove
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- crni papar
- 2 grančice svježeg timijana
- 2 šake oraha, grubo usitnjenih
- 160 ml vrhnja za šlag
- 40 g zrelog cheddar sira,
naribanog
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
180 stupnjeva.
2. Cvjetaču poslažite u jednom sloju na lim za pečenje i pokapajte
maslinovim uljem. Dobro začinite solju i paprom i pecite 35-45 minuta, dok ne
dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Okrenite cvjetove samo jednom tijekom pečenja.
3. Pečenu cvjetaču prebacite u vatrostalnu posudu. Pospite cvjetaču
orasima i listićima timijana. Ulijte vrhnje između cvjetova cvjetače i sve
pospite naribanim sirom.
4. Pecite 15 minuta dok se sir ne otopi i stopi s vrhnjem u
pjenasti umak.
5. Poslužite vruće.
Priprema: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar