CROSTINI S BUNDEVOM I SIROM




Crostini s bundevom i sirom

 

 

Crostini (talij.) je prepečen kruh, najčešće baguett, a u ovoj  kombinaciji s bundevom - čista senzacija. Poslužite ga kao zanimljivo predjelo ili npr. kao "malo jelo" za žensku večeru.

 

 

Crostini s bundevom i sirom

 

Sastojci za osam osoba:

 

  • 2 Baguetta
  • 3 krem sira, bilo kojeg npr. Philadelphie
  • 1 kg žute bundeve/buče
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol (može krupna morska)
  • svježe mljeveni chili ili crni papar
  • grančice ružmarina
  • nekoliko listova svježe kadulje
  • npr. vlasac - za ukras

 

 

 

Priprema:

 

 

Zagrijte pećnicu na 200C. Uklonite vanjsku koru bundeve, sjemenke i narežite je na tanke šnite debljine 1 cm te ih rasporedite na masni papir za pečenje u kalup u pećnicu. Poprskajte maslinovim uljem, posolite, popaprite i začinite ružmarinom i kaduljom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta dok postane mekana. Ohladite je i zgnječite vilicom. 
Izrežite Baguette na šnite debele 1 centimetar. Prema želji kratko ih prepecite s obje strane na tavi (ali ako je baguett svježi nije potrebno). Svaku šnitu namažite sirom pa rasporedite buču na sir, pospite svježe mljevenim chilijem ili crnim paprom te ukrasite prema želji vlascem.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA