CROSTINI S BUNDEVOM I SIROM
Crostini s bundevom i sirom
Crostini
(talij.) je prepečen kruh, najčešće baguett, a u ovoj kombinaciji s bundevom - čista senzacija.
Poslužite ga kao zanimljivo predjelo ili npr. kao "malo jelo" za
žensku večeru.
Crostini s bundevom i sirom
Sastojci za osam osoba:
- 2 Baguetta
- 3 krem sira, bilo kojeg npr.
Philadelphie
- 1 kg žute bundeve/buče
- ekstra djevičansko maslinovo
ulje
- sol (može krupna morska)
- svježe mljeveni chili ili crni
papar
- grančice ružmarina
- nekoliko listova svježe kadulje
- npr. vlasac - za ukras
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200C. Uklonite vanjsku koru bundeve,
sjemenke i narežite je na tanke šnite debljine 1 cm te ih rasporedite na masni
papir za pečenje u kalup u pećnicu. Poprskajte maslinovim uljem, posolite,
popaprite i začinite ružmarinom i kaduljom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko
20-25 minuta dok postane mekana. Ohladite je i zgnječite vilicom.
Izrežite Baguette na šnite debele 1 centimetar.
Prema želji kratko ih prepecite s obje strane na tavi (ali ako je baguett
svježi nije potrebno). Svaku šnitu namažite sirom pa rasporedite buču na sir,
pospite svježe mljevenim chilijem ili crnim paprom te ukrasite prema želji
vlascem.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar