BROWNIE PUNJEN KREMOM OD NARANČE




Brownie punjen kremom od naranče

 

 

Brownie je kolač koji se može jednostavno pripremiti, a postoje razni recepti i sa samo nekoliko sastojaka. Ovaj čokoladni kakao biskvit možete obogatiti i raznim dodacima, poput banana, orašastih plodova, npr. pečenih lješnjaka, ali i kombinirati sa sirom i dobiti predivne cheesecake brownies. Možete mu dodati i voće, s čokoladom se posebno slažu maline, ali i naranča. 

 

 

 

Brownie punjen kremom od naranče

 

 

Sastojci:

 

Za biskvit:

 

·        50 g tamne čokolade, nasjeckane

·        225 g brašna

·        1 prašak za pecivo

·        50 g kakaovog brašna

·        125 g šećera

·        prstohvat soli

·        350 g kondenziranog mlijeka

·        100 ml običnog mlijeka

·        100 ml ulja

·        130 g otopljene tamne čokolade

 

 

 

 

Za nadjev od naranče:

 

·        500 ml svježe iscijeđenog soka od naranče

·        naribana korica 1 naranče

·        50 g šećera

·        35 g kukuruznog brašna

·        100 ml vode

·        40 g kondenziranog mlijeka

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Nadjev:

 

 

Prvo pripremite nadjev od naranče. Pomiješajte kukuruzno brašno i vodu u maloj posudi i ostavite sa strane. Pomiješajte sok, koricu i šećer u tavi i zagrijavajte na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi, a zatim nastavite kuhati još 3 minute. Ulijte tekućinu od kukuruznog brašna i neprestano mutite dok se ne zgusne.

 

 

Pustite da se nadjev kuha još 3-5 minuta pa dodajte kondenzirano mlijeko i dobro promiješajte. Ugasite vatru i pustite da se nadjev ohladi. Tepsiju 13×9 obložite prozirnom folijom, u tepsiju ulijte ohlađenu kremu i ravnomjerno rasporedite, pa tepsiju stavite u zamrzivač. Kad se nadjev ohladi, izvadite ga iz kalupa i ostavite u zamrzivač s prozirnom folijom.

 

 

 

Tijesto:

 

 

Pripremite tijesto tako što ćete pomiješati brašno, sol, kakao i šećer, zatim dodati mokre sastojke i dobro izmiješati. Zatim umiješajte nasjeckanu čokoladu. Zagrijte pećnicu na 180°C, a tepsiju obložite papirom za pečenje. Pola smjese za tijesto izlijte u tepsiju i ravnomjerno rasporedite. Pripremite tijesto tako što ćete pomiješati brašno, sol, kakao i šećer, zatim dodati mokre sastojke i dobro izmiješati. Zatim umiješajte nasjeckanu čokoladu.

 

Na tijesto stavite smrznuti nadjev od naranče, zatim ulijte preostalo tijesto i rasporedite ga da pokrije nadjev. Pecite 25-30 minuta, provjerite čačkalicom je li pečeno - čačkalica mora izaći vlažna, ali ne mokra. Ako je tijesto mokro, nastavite peći i ponovite test.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA