BROWNIE PUNJEN KREMOM OD NARANČE
Brownie punjen kremom od naranče
Brownie je
kolač koji se može jednostavno pripremiti, a postoje razni recepti i sa samo
nekoliko sastojaka. Ovaj čokoladni kakao biskvit možete obogatiti i raznim
dodacima, poput banana,
orašastih plodova, npr. pečenih lješnjaka, ali i
kombinirati sa sirom i dobiti predivne cheesecake
brownies. Možete mu dodati i voće, s čokoladom se
posebno slažu maline, ali i naranča.
Brownie punjen kremom od naranče
Sastojci:
Za biskvit:
·
50 g tamne čokolade,
nasjeckane
·
225 g brašna
·
1 prašak za pecivo
·
50 g kakaovog brašna
·
125 g šećera
·
prstohvat soli
·
350 g kondenziranog
mlijeka
·
100 ml običnog mlijeka
·
100 ml ulja
·
130 g otopljene tamne
čokolade
Za nadjev od naranče:
·
500 ml svježe
iscijeđenog soka od naranče
·
naribana korica 1
naranče
·
50 g šećera
·
35 g kukuruznog brašna
·
100 ml vode
·
40 g kondenziranog
mlijeka
Priprema:
Nadjev:
Prvo
pripremite nadjev od naranče. Pomiješajte kukuruzno brašno i vodu u maloj
posudi i ostavite sa strane. Pomiješajte sok, koricu i šećer u tavi i
zagrijavajte na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi, a zatim nastavite kuhati
još 3 minute. Ulijte tekućinu od kukuruznog brašna i neprestano mutite dok se
ne zgusne.
Pustite
da se nadjev kuha još 3-5 minuta pa dodajte kondenzirano mlijeko i dobro
promiješajte. Ugasite vatru i pustite da se nadjev ohladi. Tepsiju 13×9
obložite prozirnom folijom, u tepsiju ulijte ohlađenu kremu i ravnomjerno
rasporedite, pa tepsiju stavite u zamrzivač. Kad se nadjev ohladi, izvadite ga
iz kalupa i ostavite u zamrzivač s prozirnom folijom.
Tijesto:
Pripremite
tijesto tako što ćete pomiješati brašno, sol, kakao i šećer, zatim dodati mokre
sastojke i dobro izmiješati. Zatim umiješajte nasjeckanu čokoladu. Zagrijte
pećnicu na 180°C, a tepsiju obložite papirom za pečenje. Pola smjese za tijesto
izlijte u tepsiju i ravnomjerno rasporedite. Pripremite tijesto tako što ćete
pomiješati brašno, sol, kakao i šećer, zatim dodati mokre sastojke i dobro
izmiješati. Zatim umiješajte nasjeckanu čokoladu.
Na
tijesto stavite smrznuti nadjev od naranče, zatim ulijte preostalo tijesto i
rasporedite ga da pokrije nadjev. Pecite 25-30 minuta, provjerite čačkalicom je
li pečeno - čačkalica mora izaći vlažna, ali ne mokra. Ako je tijesto mokro,
nastavite peći i ponovite test.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar