ŠPAGETI S KOZICAMA i RAJČICAMA
Špageti s kozicama i rajčicama
Dobra organiziranost u kuhinji krucijalna je za brzu pripremu ručka ili
večere. U tome će vam pomoći i namirnice
koje se ne moraju dugo termički obrađivati, ali i pokoji
trik kao što je to slučaj s ovim receptom za tjesteninu s kozicama.
Špgati s kozicama i rajčicama
Sastojci za četiri osobe:
·
8 artičoka (listovi i srce)
·
4 rajčice
·
250 g kozica
·
3 mlada
luka
·
Sol
·
400 g
špageta
·
2 žlice
maslinova ulja
·
200 g
vrhnja za kuhanje
·
kajenski
papar
·
100 ml
sherryja
·
2 žlice
zelenog papra
Priprema:
Srčike mariniranih artičoka iz staklenke stavite na kuhinjski
papir da se ocijede i uzdužno ih narežite na četiri dijela. Rajčice operite,
prelijte vrelom vodom, ogulite, maknite sjemenke i narežite na kockice. Kozice
isplahnite i posušite. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće.
Zakuhajte veliku količinu vode, posolite i prema uputama na pakiranju skuhajte
špagete. U međuvremenu na širokoj tavi zagrijte ulje i na tome pirjajte luk dok
ne omekša. Dodajte kozice i artičoke te kratko popržite. Dodajte kockice
rajčice i također kratko kuhajte. Umiješajte sherry, vrhnje i zeleni papar.
Dodajte sol i kajenski papar.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar