REBRICA SA SEZAMOM I MEDOM
Rebrica sa sezamom i medom
Većina ljudi voli jesti pečena rebrica, ali ih većina i
priprema na sličan ili isti način. Donosimo sjajan recept za rebrica na kineski
- s medom i sezamom. Sigurni smo da, tko god ih proba, neće ostati ravnodušan.
Za ovaj recept, možete koristiti gotovo bilo koja rebrica, no mi preporučujemo
rebrica od odojka - za najsočnije i najmekše meso. Poslužite ih još topla i
uživajte u njima bez ičega!
Rebrica sa sezamom i
medom
Sastojci za četiri osobe:
·
1 kg rebrica od odojka (u komadu
·
prepoloviti ih na dva dijela)
·
1 luk
·
1 mrkva narezana na kolutiće
·
1 komadić svježeg đumbira (1/2 cm)
·
cijela glavica češnjaka
·
1 šalica
umaka od soje
·
Voda
·
rižin ocat
Priprema:
Stavite rebrica na dno lonca s debljim dnom, poslažite povrće
i zalijte vodom tako da voda prekrije sve. Pustite da zakuha i smanjite
temperaturu na najnižu. Kuhajte oko sat i pol do dva sata dok rebrica ne
omekšaju. Izvadite rebrica te ih ocijedite iz povrća i vode. Tijekom kuhanja
rebrica pripremite umak od meda, sezama, soja umaka, vode, rižina octa i malo
sriracha umaka. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Premažite kuhana rebrica
pripremljenim umakom i poslažite ih u posudu za pečenje te stavite peći dok ne
postanu tamno zlatni, a umak se počne karamelizirati. Kad su rebrica pečena,
izvadite ih i narežite na komade.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar