REBRICA SA SEZAMOM I MEDOM




Rebrica sa sezamom i medom

 

 

Većina ljudi voli jesti pečena rebrica, ali ih većina i priprema na sličan ili isti način. Donosimo sjajan recept za rebrica na kineski - s medom i sezamom. Sigurni smo da, tko god ih proba, neće ostati ravnodušan. Za ovaj recept, možete koristiti gotovo bilo koja rebrica, no mi preporučujemo rebrica od odojka - za najsočnije i najmekše meso. Poslužite ih još topla i uživajte u njima bez ičega! 


 

 

Rebrica  sa sezamom i medom

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·         1 kg rebrica od odojka (u komadu

·         prepoloviti ih na dva dijela)

·          1 luk

·         1 mrkva narezana na kolutiće

·         1 komadić svježeg đumbira (1/2 cm)

·         cijela glavica češnjaka

·          1 šalica umaka od soje

·          Voda

·          rižin ocat

 

 

 

 

Priprema:

 

Stavite rebrica na dno lonca s debljim dnom, poslažite povrće i zalijte vodom tako da voda prekrije sve. Pustite da zakuha i smanjite temperaturu na najnižu. Kuhajte oko sat i pol do dva sata dok rebrica ne omekšaju. Izvadite rebrica te ih ocijedite iz povrća i vode. Tijekom kuhanja rebrica pripremite umak od meda, sezama, soja umaka, vode, rižina octa i malo sriracha umaka. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Premažite kuhana rebrica pripremljenim umakom i poslažite ih u posudu za pečenje te stavite peći dok ne postanu tamno zlatni, a umak se počne karamelizirati. Kad su rebrica pečena, izvadite ih i narežite na komade.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA