HRSKAVI KROKETI S MOZZARELLOM
Hrskavi kroketi s mozzarellom
Arancini su
hrskave okruglice zlatne boje nalikuju na naranču, što je i razlog za sam naziv
ovog talijanskog klasika. Recepti za pripemu su brojni, ali osnova im je da se
ovi zalogaji pripremaju od riže, često od ostataka ruiže skuhane za ručak. Riža
je baza za oblikovanje kuglica koje se pune mljevenim mesom, komadićima tune,
umakom od rajčica, graškom, ali i mozzarellom, gljivama, patlidžanima...
Hrskavi kroketi s mozzarellom
Sastojci:
·
300 g kuhane riže
·
150 grama krušnih mrvica
·
2 jaja
·
50 g naribanog parmezana
·
malo svježeg peršina
·
sol i papar
·
100 g mozzarelle
·
ulje za prženje
Priprema:
U kuhanu rižu dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan,
svježi peršin i začine te miješajte dok smjesa ne bude prožeta i ljepljiva.
Oblikujte kuglice promjera četiri centimetra. Prstom napravite rupu u sredini i
kuglice napunite mozzarellom. Zatvorite rupu te napunjene kuglice panirajte u
razmućenom jajetu te krušnim mrvicama. Zagrijte ulje i pržite kuglice dok ne
dobiju lijepu boju i hrskavu koricu. Odložite na papirnatom ručniku te
poslužite uz šalšu ili drugi umak.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar