TALIJANSKA SVADBENA TORTA
Talijanska svadbena juha
Iako se mogu čuti priče o tome kako se ova juha u Italiji poslužuje na
svadbama, njezino ime zapravo je - pogrešno shvaćeno i prevođeno. Na
talijanskom ono glasi minestra maritata i
odnosi se na ukusnu kombinaciju povrća i
- mesa, koji se jako dobro slažu, kao da su - vjenčani.
Talijanska svadbena juha
Sastojci:
- 450 g miješanog mljevenog mesa
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1/4 šalice nasjeckanog svježeg
peršina
- 1/2 žličice origana
- 1/2 šalice parmezana
- 1 veliko jaje
- sol, papar
- 1 žlica maslinova ulja
- 2 mrkve
- 1 luk
- manji komad celera
- 4 češnja češnjaka
- 500 ml pilećeg ili povrtnog
temeljca
- 1 šalica sitne tjestenine
- 200 g špinata
- parmezan, za posluživanje
Priprema:
Mesu
dodajte krušne mrvice, sjeckani peršin, origano, parmezan, jaje, žličicu soli i 1/4 žličice
papra. Promiješajte smjesu i oblikujte okruglice.
Zagrijte žlicu maslinova ulja u velikoj tavi
na srednje jakoj vatri. Pecite okruglice u nekoliko tura povremeno okrećući,
oko 4 minute pa ih prebacite na upijajući papir.
Zagrijte
žlicu maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte sjeckanu mrkvu,
luk i celer i pirjajte dok povrće ne omekša oko 6 - 8 minuta, dodajte sjeckani
češnjak i pirjajte još minutu.
Ulijte temeljac, začinite juhu solju i paprom po ukusu i pustite da
zavrije. Dodajte tjesteninu i okruglice, smanjite vatru da lagano zavrije pa
poklopite i kuhajte dok tjestenina ne omekša i polpete se skuhaju, oko 10
minuta. U posljednjoj minuti kuhanja dodajte špinat. Poslužite toplo uz
parmezan.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar