POVRTNI SOK OD RAJČICE, MRKVE I CIKLE
Povrtni sok od rajčice, mrkve i cikle
Povrtni temeljac poboljšat će okus brojnih jela – bez obzira kuhate li
juhu, varivo ili gulaš. Želite li svojem gulašu dodati dodatnu dubinu okusa, u
lonac dodajte i nešto povrtnog soka. Točnije stavite sok od rajčice koji je
oplemenjen s nekoliko različitih vrsta povrća.
Povrtni sok od rajčice, mrkve i cikle
Sastojci:
- 800 g rajčice
- 250 ml vode
- 15 g svježih listića špinata
- 1 veća mrkva
- 1 cikla
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica umaka Worcestershire
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
U lonac ulijte vodu,
nasjeckane rajčice, očišćenu mrkvu i ciklu.
2.
Kuhajte sve zajedno oko 20 minuta na laganoj
temperaturi.
3. Dodajte špinat i peršin i kuhajte dok listovi ne povenu – oko
pet minuta.
4. Ohladite tekućinu, prebacite je u bledner i pulsirajte dok ne
dobijete gusti sok.
5. Procijedite kroz cjedilo
i začinite sa solju paprom i umakom Worcestershire.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar