POVRTNI SOK OD RAJČICE, MRKVE I CIKLE




Povrtni sok od rajčice, mrkve i cikle

 

 

Povrtni temeljac poboljšat će okus brojnih jela – bez obzira kuhate li juhu, varivo ili gulaš. Želite li svojem gulašu dodati dodatnu dubinu okusa, u lonac dodajte i nešto povrtnog soka. Točnije stavite sok od rajčice koji je oplemenjen s nekoliko različitih vrsta povrća.

 

 

 

Povrtni sok od rajčice, mrkve i cikle

 

 

Sastojci:

 

  • 800 g rajčice
  • 250 ml vode
  • 15 g svježih listića špinata
  • 1 veća mrkva
  • 1 cikla
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica umaka Worcestershire
  • sol i papar po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      U lonac ulijte vodu, nasjeckane rajčice, očišćenu mrkvu i ciklu.

2.      Kuhajte sve zajedno oko 20 minuta na laganoj temperaturi.

3.     Dodajte špinat i peršin i kuhajte dok listovi ne povenu – oko pet minuta.

4.     Ohladite tekućinu, prebacite je u bledner i pulsirajte dok ne dobijete gusti sok.

5.      Procijedite kroz cjedilo i začinite sa solju paprom i umakom Worcestershire.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe