PILEĆI PAPRIKAŠ - SAVRŠENO ZIMSKO MESNO JELO
Pileći paprikaš -
savršeno zimsko mesno jelo
Paprikaš je jedno od jela koja su naše mame, bake i prabake
pripremale gotovo svakog tjedna. Možete ga pripremati od bilo kojeg mesa, radi
se o jelu sličnom gulašu, ali se u njega dodaje mljevena crvena paprika i za razliku od gulaša koji
je gušći i jede se na žlicu kao varivo, paprikaš se češće jede kao mesni umak
uz neki prilog.
Pileći paprikaš
Sastojci:
·
500 grama piletine (bataci, bataci, veći komadi
prsa...)
·
2 glavice luka
·
3 mrkve
·
1 manji korijen celera
·
2 žlice koncentrata rajčice
·
2 žličice mljevene crvene paprike
·
3 kapi kiselog vrhnja
·
pileći temeljac
·
peršin
·
ulje
·
sol
·
papar
Priprema:
Popržite meso
Piletinu posolite i popaprite, a u tavi zagrijte ulje pa
popržite meso sa svih strana. Meso izvadite i na isto ulje dodajte sitno
nasjeckani luk.
Pirjajte
Pirjajte dok meso ne porumeni pa dodajte naribanu mrkvu i
celer. Još malo pirjajte pa dolijte temeljca toliko da prekrije povrće.
Začinite
Začinite crvenom paprikom, soli i paprom pa dodajte koncentrat
rajčice.
Kuhajte
Dobro promiješajte pa dodajte meso i ostavite da se kuha oko sat
vremena. U slučaju da temeljac ispari, svakako dodajte još kako bi na
kraju dobili bogati umak.
Izmiksajte
Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte
smjesu od kiselog vrhnja. Dobro promiješajte, vratite meso, pospite
svježim peršinom i poslužite toplo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar