ČIPS OD BANANE - ZDRAVA GRICKALICA
Čips od banane -
zdrava grickalica
Čips od banane lako možete napraviti i kod kuće. Nećete se
uopće naraditi, ali vaša će pećnica imati malo više posla. Naime, banane je
potrebno peći na nižoj temperaturi malo duže od dva sata. Ali, vjerujte nam, svaka
se minuta isplati.
Čips od banane
Sastojci:
·
2 zrele banane
·
sok polovice limuna
·
prstohvat đumbira
·
prstohvat cimeta
Priprema:
1.
Banane narežite na
kolutove debljine 5 mm.
2.
Lim obložite papirom
za pečenje pa rasporedite banane.
3.
Svaki kolutić
premažite najprije sokom limuna pa pospite s malo vrlo malo
đumbira i cimeta.
Nemojte pretjerati kako okus ne bi bio preintenzivan.
4.
Zagrijte pećnicu na
130 stupnjeva i pecite otprilike 90 minuta, dok banane ne poprime smećkastu
boju.
5.
Okrenite svaki kolutić
pa pecite još sat vremena, dok se u potpunosti ne osuše.
6.
Izvadite iz pećnice i
ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi 10-ak minuta. U tom bi se
razdoblju trebale ohladiti i postati hrskave.
7.
Ako još uvijek nisu
hrskave, vratite ih u pećnicu i pecite još 10 minuta.
8.
Čips čuvajte u
zatvorenoj posudi do tjedan dana.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar