ZAPEČENI PIRE KRUMPIR SA SIROM



https://story.hr/Gastro/a325704/Zapeceni-pire-krumpir-sa-sirom.html



Zapečeni pire krumpir sa sirom 


Sastojci:

• 1 kg krumpira, oguljen i narezan na velike komade
• 25 g maslaca, narezan na kockice + za mazanje
• 250 ml mlijeka 
• 1 žličica senfa 
• 225 g ribanog sira 
• vlasac, sitno nasjeckan
• 1 jaje
• sol i papar 




Priprema:


Stavite krumpir u veliki lonac, prelijte ga vodom i dodajte žličicu soli.

Kuhajte 12 do 15 minuta dok krumpir ne omekša.

Dobro ocijedite pa vratite u posudu i ostavite nekoliko minuta na laganoj vatri. 

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. 

Dublju posudu za pečenje namažite maslacem. 

Krumpir zgnječite gnječilicom pa umiješajte maslac, mlijeko i senf.

Dodajte dvije trećine sira, sitno nasjeckani vlasac i jaje pa kratko miksajte.

Posolite i popaprite. 

Žlicom stavljajte u posudu za pečenje. 

Pospite preostalim sirom. 

Pecite 35 do 45 minuta dok vrh ne postane hrskav i dobro porumeni. 


Primjedbe