ZAPEČENI PIRE KRUMPIR SA SIROM
https://story.hr/Gastro/a325704/Zapeceni-pire-krumpir-sa-sirom.html
Zapečeni pire krumpir sa sirom
Sastojci:
• 1 kg krumpira, oguljen i narezan na velike komade
• 25 g maslaca, narezan na kockice + za mazanje
• 250 ml mlijeka
• 1 žličica senfa
• 225 g ribanog sira
• vlasac, sitno nasjeckan
• 1 jaje
• sol i papar
Priprema:
Stavite krumpir u veliki lonac, prelijte ga vodom i dodajte žličicu soli.
Kuhajte 12 do 15 minuta dok krumpir ne omekša.
Dobro ocijedite pa vratite u posudu i ostavite nekoliko minuta na laganoj vatri.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Dublju posudu za pečenje namažite maslacem.
Krumpir zgnječite gnječilicom pa umiješajte maslac, mlijeko i senf.
Dodajte dvije trećine sira, sitno nasjeckani vlasac i jaje pa kratko miksajte.
Posolite i popaprite.
Žlicom stavljajte u posudu za pečenje.
Pospite preostalim sirom.
Pecite 35 do 45 minuta dok vrh ne postane hrskav i dobro porumeni.
Primjedbe
Objavi komentar