SVINJSKI FILE S ĐUMBIROM I MEDOM




Svinjski file s đumbirom i medom


Korijen đumbira već se stoljećima smatra afrodizijakom zbog mirisa i stimulirajućeg djelovanja na krvotok i cirkulaciju.



Sastojci:

• 800 - 900 g svinjskog filea u komadu
• 2 glavice luka 
• 50 g pancete 
• maslinovo ulje 
• komadić svježeg đumbira 
• 1 mrkva
• 2 - 3 žlice meda
• 100 ml temeljca 
• malo pastrnjaka ili bundeve 
• ružmarin 




Priprema:

Na maslinovu ulju popržite nasjeckanu pancetu pa je izvadite iz tave. 

Meso nemojte rezati na odreske, nego ga ostavite u komadu i dobro posolite. 

Ispecite meso pa dodajte češnjak, med i đumbir.

Zatim stavite u tavu u kojoj se pržila panceta. 

Pržite sa svih strana.

Zatim vratite slaninu, dodajte nekoliko grančica ružmarina i zalijte juhom (1/2 jušne kocke razmutite u 100 ml vruće vode).

Zatim dodajte krupno narezanu mrkvu, pastrnjak i luk.

Kuhajte sve zajedno još sat vremena.

Primjedbe