LIMUN TORTA - LAGANA I TAKO UKUSNA



https://www.google.com/amp/s/radiosarajevo.ba/amp/magazin/zivot-i-stil/jeftina-i-brzo-se-pravi-probajte-osvjezavajucu-tortu-od-limuna-koja-ce-vas-oboriti-s-nogu/527578




Limun torta


Sastojci:

Za biskvit:

• 3 jaja
• 3 žlice šećera 
• 3 žlice brašna


Za kremu:

• 3 grčka jogurta
• 500 ml šlaga 
• 100 g šećera
• šlagfix 
• vanilin šećer 
• limun 




Priprema:

Na dno okruglog kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje, a rub namastite maslacem. 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. 

Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa ih miksajte u čvrst snijeg. 

Žutanjke miksajte sa šećerom, a potom toj smjesi dodajte brašno i još kratko miksajte. 

Snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte u smjesu od žutanjaka, šećera i brašna. 

Smjesu za biskvit ulijte u kalup i pecite 15 minuta. 

Dok se biskvit u kalupu hladi pripremite kremu tako da prvo posebno pomiješate grčki jogurt, šećere, sok jednog limuna i njegovu koricu. 

Dodajte u izmiksani šlag i ručno špatulom sve spojite. 

Kremu stavite na ohlađeni biskvit u kalup i pustite da se sve dobro stisne. 

Tortu ohladite, skinite obruč i poslužite. 

Ako želite dio šlaga možete ostaviti za ukrašavanje u čemu vam mogu poslužiti i listići mente. 





Primjedbe