LIMUN TORTA - LAGANA I TAKO UKUSNA
https://www.google.com/amp/s/radiosarajevo.ba/amp/magazin/zivot-i-stil/jeftina-i-brzo-se-pravi-probajte-osvjezavajucu-tortu-od-limuna-koja-ce-vas-oboriti-s-nogu/527578
Limun torta
Sastojci:
Za biskvit:
• 3 jaja
• 3 žlice šećera
• 3 žlice brašna
Za kremu:
• 3 grčka jogurta
• 500 ml šlaga
• 100 g šećera
• šlagfix
• vanilin šećer
• limun
Priprema:
Na dno okruglog kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje, a rub namastite maslacem.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa ih miksajte u čvrst snijeg.
Žutanjke miksajte sa šećerom, a potom toj smjesi dodajte brašno i još kratko miksajte.
Snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte u smjesu od žutanjaka, šećera i brašna.
Smjesu za biskvit ulijte u kalup i pecite 15 minuta.
Dok se biskvit u kalupu hladi pripremite kremu tako da prvo posebno pomiješate grčki jogurt, šećere, sok jednog limuna i njegovu koricu.
Dodajte u izmiksani šlag i ručno špatulom sve spojite.
Kremu stavite na ohlađeni biskvit u kalup i pustite da se sve dobro stisne.
Tortu ohladite, skinite obruč i poslužite.
Ako želite dio šlaga možete ostaviti za ukrašavanje u čemu vam mogu poslužiti i listići mente.
Primjedbe
Objavi komentar