TRIPICE



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5414/tripice-ili-fileki-u-bogato-zacinjenom-umaku-kao-iz-restorana.html


TRIPICE 


Sastojci:

• 800 g junećih ili goveđih tripica očišćenih i opranih 
• 1,5 kg luka
• 1 kocka za goveđu juhu 
• 900 ml tople vode 
• 2 mrkve 
• 2 češnja češnjaka 
• 3 lista lovora 
• 100 ml soka od rajčice 
• 2,5 žlice brašna
• 2 žlice slatke paprike
• 1/2 žličice mljevene paprike 
• prstohvat suhe majčine dušice 
• sol i papar
• nekoliko listova celera
• 80 ml ulja
• 1 vezica peršina




Priprema:


Tripice stavite u lonac, prelijte ih hladnom vodom, posolite i dodajte 1 list lovora pa kuhajte 5 - 6 minuta na srednjoj vatri. 

Procijedite i dodajte papar i  2 lista lovora pa kuhajte na laganoj vatri 60 minuta odnosno dok ne omekšaju. 

Zagrijte ulje pa dinstajte luk i naribanu mrkvu. 

Dodajte brašno, slatku papriku, papriku, majčinu dušicu, sol i papar. 

Kocku goveđe juhe pomiješajte s 900 ml vruće vode.

Sastojke za umak pomiješajte pa kad se sjedine dodajte goveđu juhu. 

Ulijte sok od rajčice pa pustite da se tripice krčkaju u umaku 30 minuta.

Dodajte nasjeckani češnjak, peršin, celerov list i lovor. 

Pomiješajte tripice i umak i ostavite da lagano kuha 3 do 5 minuta. 

Primjedbe