TRIPICE
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5414/tripice-ili-fileki-u-bogato-zacinjenom-umaku-kao-iz-restorana.html
TRIPICE
Sastojci:
• 800 g junećih ili goveđih tripica očišćenih i opranih
• 1,5 kg luka
• 1 kocka za goveđu juhu
• 900 ml tople vode
• 2 mrkve
• 2 češnja češnjaka
• 3 lista lovora
• 100 ml soka od rajčice
• 2,5 žlice brašna
• 2 žlice slatke paprike
• 1/2 žličice mljevene paprike
• prstohvat suhe majčine dušice
• sol i papar
• nekoliko listova celera
• 80 ml ulja
• 1 vezica peršina
Priprema:
Tripice stavite u lonac, prelijte ih hladnom vodom, posolite i dodajte 1 list lovora pa kuhajte 5 - 6 minuta na srednjoj vatri.
Procijedite i dodajte papar i 2 lista lovora pa kuhajte na laganoj vatri 60 minuta odnosno dok ne omekšaju.
Zagrijte ulje pa dinstajte luk i naribanu mrkvu.
Dodajte brašno, slatku papriku, papriku, majčinu dušicu, sol i papar.
Kocku goveđe juhe pomiješajte s 900 ml vruće vode.
Sastojke za umak pomiješajte pa kad se sjedine dodajte goveđu juhu.
Ulijte sok od rajčice pa pustite da se tripice krčkaju u umaku 30 minuta.
Dodajte nasjeckani češnjak, peršin, celerov list i lovor.
Pomiješajte tripice i umak i ostavite da lagano kuha 3 do 5 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar