SVINJSKO PEČENJE



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a2250/Brzi-recept-za-svinjsko-pecenje.html


SVINJSKO PEČENJE


Sastojci:

• 2 kg svinjskog vrata
• 250 g cherry rajčica 
• 2 crvena luka
• 2 štapića celera 
• 150 g maslina
• 800 g nasjeckanih pelata 
• 300 ml juhe
• 150 ml bijelog vina 
• 2 žlice šećera
• ružmarin
•majčina dušica 
• ljuta mljevena paprika
• 50 ml maslinova ulja 
• origano 
• 4 češnja češnjaka 
• 2 žlice senfa



Priprema:


Meso zarežite na nekoliko mjesta pa ubodite cijele češnjeve češnjaka.

Popržite sa svih strana na malo ulja pa premjestite u drugu posudu. 

U posudu u kojoj ste pržili meso stavite krupno nasjeckani luk.

Posolite i kad omekša dodajte nasjeckani celer i češnjak pa nasjeckane cherry rajčice. 

Kad povrće omekša ulijte bijelo vino, temeljac i pelate. 

Promiješajte i zatim dodajte masline, ružmarin, majčinu dušicu, ljutu mljevenu papriku, sol i papar pa promiješajte.

Stavite maslinovo ulje, kadulju, origano, sol i papar i senf u blender pa dobro izmiksajte.

Smjesom premažite malo zapečeno meso. 

Umak izlijte u veću posudu za pečenje zatim dodajte meso i stavite ga peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 90 minuta. 

Primjedbe