SVINJSKO PEČENJE
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a2250/Brzi-recept-za-svinjsko-pecenje.html
SVINJSKO PEČENJE
Sastojci:
• 2 kg svinjskog vrata
• 250 g cherry rajčica
• 2 crvena luka
• 2 štapića celera
• 150 g maslina
• 800 g nasjeckanih pelata
• 300 ml juhe
• 150 ml bijelog vina
• 2 žlice šećera
• ružmarin
•majčina dušica
• ljuta mljevena paprika
• 50 ml maslinova ulja
• origano
• 4 češnja češnjaka
• 2 žlice senfa
Priprema:
Meso zarežite na nekoliko mjesta pa ubodite cijele češnjeve češnjaka.
Popržite sa svih strana na malo ulja pa premjestite u drugu posudu.
U posudu u kojoj ste pržili meso stavite krupno nasjeckani luk.
Posolite i kad omekša dodajte nasjeckani celer i češnjak pa nasjeckane cherry rajčice.
Kad povrće omekša ulijte bijelo vino, temeljac i pelate.
Promiješajte i zatim dodajte masline, ružmarin, majčinu dušicu, ljutu mljevenu papriku, sol i papar pa promiješajte.
Stavite maslinovo ulje, kadulju, origano, sol i papar i senf u blender pa dobro izmiksajte.
Smjesom premažite malo zapečeno meso.
Umak izlijte u veću posudu za pečenje zatim dodajte meso i stavite ga peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 90 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar