ŠVEDSKE PALAČINKE



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Zalogajcici/a3819/3-najpopularnije-vrste-palacinki-na-svijetu-americke-svedske-i-japanske.html



ŠVEDSKE PALAČINKE


Sastojci:

• 110 g maslaca 
• 1 šalica brašna
• 1 3/4 šalica punomasnog mlijeka 
• 3 jaja
• 1/2 žličice ekstrakta vanilije 
• 1/4 žličice soli 
• šećer u prahu 
• svježe voće za dekoraciju
• marmelada 




Priprema:


U posudi pomiješajte brašno, mlijeko, jaja, rastopljeni maslac (pola navedene količine), ekstrakt vanilije i sol.

Mutite dok smjesa ne postane glatka. 

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri pa dodajte žličicu maslaca da se rastopi. 

Izlijte na tavu otprilike trećinu šalice smjese dovoljno za jednu palačinku i vrtite tavu da se smjesa ravnomjerno rasporedi. 

Pecite minutu do minutu i pol pa okrenite na drugu stranu i pecite još 15 do 30 sekundi.

Prebacite palačinku na tanjur pa postupak ponovite s ostatkom smjese.

Svaki put prije stavljanja smjese u tavu stavite malo maslaca da se rastopi.

Od ove količine trebali biste dobiti 12 palačinki. 

Ako vam se smjesa čini gusta dodajte malo vode. 

Palačinke premažite marmeladom, medom ili prelijte rastopljenom čokoladom, savijte na četvrtine pa ukrasite voćem i šećerom u prahu.

Primjedbe