ŠTRUDLA SA SMOKVAMA



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/a1562/Recept-za-strudlu-od-smokava.html



ŠTRUDLA OD SMOKAVA 


Sastojci:

• 1 staklenka džema od smokava 
• 600 - 700 g brašna
• 2 jaja
• 1 vrećica suhog kvasca 
• 1 žličica voćnog šećera 
• 1 šalica toplog mlijeka 
• mlaka voda po potrebi




Priprema:


Kvasac razmutite u malo mlake vode s nekoliko žlica brašna i ostavite na toplom. 

Pomiješajte s ostatkom brašna, voćnim šećerom, mlijekom, jednim cijelim jajetom i jednim bjelanjkom. 

Postupno dodajte mlaku vodu pa umijesite mekano tijesto. 

Stavite tijesto s posudom u vrećicu, omotajte krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže. 

Dignuto tijesto premijestite i ostavite da se još jednom digne.

Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, svaki dio razvaljajte u veliki krug i obilato premažite džemom od smokava.

Zamotajte u roladu i stavite u lim obložen papirom za pečenje.

Pustite da se digne i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 

Štrudle premažite razmučenim žumanjkom i zapecite. 

Pečenu savijaču poprskajte s malo vode, pokrijte krpom, a preko krpe stavite najlonsku vrećicu i ostavite da se ohladi.

Narežite na komade i poslužite. 


Primjedbe