ŠTRUDLA JAŠKOVSKOG BARUNA
https://strudlafest.com/recept/strudla-jaskovskog-baruna/
ŠTRUDLA JAŠKOVSKOG BARUNA
Sastojci:
Za tijesto:
• 480 g brašna
• 300 ml ulja
• 20 g soli
• 300 ml vode
Za nadjev:
• 1,4 kg jabuka
• 200 g mljevenih oraha
• 100 g grožđica
• 240 g šećera
• 120 g vanilin šećera
• 10 g cimeta
• 100 g krušnih mrvica
Za umak:
• mlijeko
• puding od vanilije
• šećer
Za dekoraciju:
• mljeveni orasi
• menta
• rum po želji
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto koje treba odstajati 30 minuta.
Nakon 30 minuta razvaljajte tijesto valjkom i namažite uljem pa ostavite 2 - 3 minute kako bi ga tijesto upilo.
Za to vrijeme pripremite nadjev.
Jabuke ogulite i naribajte pa u posudu dodajte šećer, vanilin šećer i cimet.
Izmiješajte sve sastojke.
Prstima razvucite tijesto što je više moguće.
Na razvučeno tijesto na polovicu stavite krušne mrvice.
Jabuke prije stavljanja na krušne mrvice istisnite da se ocijedi sok.
Nadjev se stavlja kao i mrvice na polovicu razvučenog tijesta.
Na jabuke posipajte orahe i grožđice koje po želji prethodno možete natopiti u rumu.
Zarolajte štrudlu.
Štrudlu stavite u lim za pečenje koji ste premazali uljem i pecite u pećnicu zagrijanoj na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta.
Dok se štrudla peče pripremite topli umak od vanilije.
Štrudlu pospite šećerom u prahu, prelijte umakom, ukrasite mljevenim orasima i mentom pa poslužite dok je još topla.
Primjedbe
Objavi komentar