PALENTA S GLJIVAMA, KESTENIMA I SIROM
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/a2734/recept-za-kremastu-palentu-s-gljivama-kestenjem-i-sirom.html
PALENTA S GLJIVAMA, KESTENIMA I SIROM
Sastojci:
• 250 g šampinjona
• 2 žličice maslinova ulja
• 1 češanj češnjaka
• 1 grančica ružmarina, nasjeckani listovi
• 100 g kuhanog kestena
• 100 ml punomasnog mlijeka
• 100 g palente
• 30 g maslaca
• 25 g parmezana
• 100 g tvrdog sira
Priprema:
Šampinjone popržite oko tri minute uz povremeno miješanje.
Smanjite vatru pa dodajte ulje, češnjak, ružmarin i kestene.
Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje dok ne zamiriše.
Dodajte žlicu vode i poklopite pa ostavite da se ohladi 10 minuta.
Ulijte mlijeko u lonac s 400 ml vode i prstohvatom soli te pustite da zavrije.
Smanjite vatru na najnižu, uspite palentu uz miješanje i kuhajte 5 do 8 minuta uz stalno miješanje dok se ne zgusne i odvoji od posude.
Umiješajte maslac, parmezan i pola sira te začinite.
Pospite preostalim sirom.
Začinite smjesu s gljivama zatim žlicom prelijte preko palente sok koji je ostao u tavi.
Primjedbe
Objavi komentar