PALENTA S GLJIVAMA, KESTENIMA I SIROM



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/a2734/recept-za-kremastu-palentu-s-gljivama-kestenjem-i-sirom.html



PALENTA S GLJIVAMA, KESTENIMA I  SIROM 



Sastojci:

• 250 g šampinjona
• 2 žličice maslinova ulja 
• 1 češanj češnjaka 
• 1 grančica ružmarina, nasjeckani listovi 
• 100 g kuhanog kestena
• 100 ml punomasnog mlijeka
• 100 g palente 
• 30 g maslaca
• 25 g parmezana 
• 100 g tvrdog sira 




Priprema:


Šampinjone popržite oko tri minute uz povremeno miješanje. 

Smanjite vatru pa dodajte ulje, češnjak, ružmarin i kestene. 

Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje dok ne zamiriše. 

Dodajte žlicu vode i poklopite pa ostavite da se ohladi 10 minuta. 

Ulijte mlijeko u lonac s 400 ml vode i prstohvatom soli te pustite da zavrije.

Smanjite vatru na najnižu, uspite palentu uz miješanje i kuhajte 5 do 8 minuta uz stalno miješanje dok se ne zgusne i odvoji od posude.

Umiješajte maslac, parmezan i pola sira te začinite. 

Pospite preostalim sirom.

Začinite smjesu s gljivama zatim žlicom prelijte preko palente sok koji je ostao u tavi.

Primjedbe