LISNATE RUŽICE



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a5399/recept-za-lisnate-ruzice-s-jabukama.html


LISNATE RUŽICE


Ako ste u potrazi za dekorativnim kolačima s jabukama pripremite ove lisnate ružice. Izgledaju predivno, a možete koristiti gotovo lisnato tijesto. Saznajte i kako napraviti domaće lisnato tijesto. 




LISNATE RUŽICE 


Sastojci:

• 2 jabuke oguljene i tanko narezane 
• sok od 1 naranče 
• 4 žlice omekšalog maslaca 
• 60 g svijetlosmeđeg šećera 
• 1 žlica ruma 
• 2 lista lisnatog tijesta 
• 1 žlica šećera 




Priprema:


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 

Kalup za muffine od 12 čašica namažite uljem.

U posudi jabuke prelijte narančinim sokom. 

Jabuke složite u lim obložen papirom za pečenje. 

Pecite dok ne omekšaju oko 5 minuta. 

Ostavite da se malo ohlade.

U međuvremenu pjenasto izmiješajte maslac, smeđi šećer i liker.

Svaki list lisnatog tijesta izrežite na 12 traka.

Lopaticom rasporedite smjesu s maslacem na trake. 

Složite trake tako da duža strana bude okrenuta prema vama.

Na vrh svake trake složite 10 do 12 kriški jabuke tako da  njihova kora ne bude okrenuta prema gore.

Kruške se trebaju preklapati i malo viriti iznad trake tijesta. 

Svaku traku čvrsto zarolajte i stavite u pripremljeni lim pazeći da stoje uspravno.

Pecite ružice od jabuka dok se tijesto ne napuhne i ne porumeni 30 do 35 minuta. 

Pospite ih šećerom i ostavite da se ohlade.



Primjedbe