LAZANJE S BUNDEVOM I SIROM



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5439/recept-za-lazanje-s-bundevom-i-sirom.html


LAZANJE S BUNDEVOM I I SIROM


Sastojci:

• 12 listova za lazanje
• 4 žlice maslaca
• 1 manja glavica nasjeckanog luka
• 3 češnja češnjaka nasjeckanog 
• 10 cijelih listova kadulje i 2 žlice nasjeckane kadulje + još listova za posluživanje
• 3 žlice brašna 
• 600 ml mlijeka 
• 1/2 žličice miješanih začina 
• 425 g bundeve 
• 240 g ribanog sira 
• 1 jaje
• 475 g krem sira 
• 700 g nasjeckanog bijelog sira 
• prstohvat mljevene paprike 
• 1 žlica maslinova ulja 
• sol i papar




Priprema:


Stavite rešetku u sredinu pećnice te je zagrijte na 220 stupnjeva. 

Posoljene listove za lazanje skuhajte al dente. 

Isperite ih hladnom vodom i dobro ocijedite pa u jednom sloju poslažite na lim za pečenje. 

U međuvremenu otopite maslac na srednje jakoj vatri. 

Dodajte luk, češnjak i cijele listove kadulje te ih kuhajte uz povremeno miješanje dok luk ne omekša 6 - 7 minuta. 

Odozgo pospite brašnom i pržite uz miješanje 2 - 3.

Umutite mlijeko, mješavinu začina, 120 g bundeve, 1 žličicu soli i papra.

Kuhajte uz često miješanje 6 - 8 minuta. 

Dodajte 160 g sira i kuhajte miješajući dok se ne otopi 1 - 2 minute.

Uklonite listove kadulje i bacite ih zatim pustite da se umak malo ohladi oko 5 minuta. 

U većoj zdjeli umutite jaja pa umiješajte krem sir, bijeli sir, preostalu bundevu, nasjeckanu kadulju, mljevenu papriku, 1 žličicu soli i papra.

Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem. 

Na dno posude rasporedite 240 ml umaka.

Pola skuhanih listova za lazanje stavite na čistu radnu površinu i po svakom ravnomjerno rasporedite 2 žlice smjese od sira. 

Svaki list tijesta zarolajte i premjestite u pripremljenu posudu za pečenje sa šavom prema dolje.

Ponovite s preostalim listovima i smjesom od sira.

Preostali umak žlicom rasporedite po lazanjama te pospite preostalim bijelim sirom i sirom i s nekoliko kockica bundeve. 

Prekrijte folijom i pecite oko 20 minuta. 

Uklonite foliju i pecite dok sir ne porumeni na vrhu 18 - 20 minuta.

Ukrasite listićima kadulje i ostavite da odstoji 5 - 10 minuta prije posluživanja.

Primjedbe