LAZANJE S BUNDEVOM I SIROM
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5439/recept-za-lazanje-s-bundevom-i-sirom.html
LAZANJE S BUNDEVOM I I SIROM
Sastojci:
• 12 listova za lazanje
• 4 žlice maslaca
• 1 manja glavica nasjeckanog luka
• 3 češnja češnjaka nasjeckanog
• 10 cijelih listova kadulje i 2 žlice nasjeckane kadulje + još listova za posluživanje
• 3 žlice brašna
• 600 ml mlijeka
• 1/2 žličice miješanih začina
• 425 g bundeve
• 240 g ribanog sira
• 1 jaje
• 475 g krem sira
• 700 g nasjeckanog bijelog sira
• prstohvat mljevene paprike
• 1 žlica maslinova ulja
• sol i papar
Priprema:
Stavite rešetku u sredinu pećnice te je zagrijte na 220 stupnjeva.
Posoljene listove za lazanje skuhajte al dente.
Isperite ih hladnom vodom i dobro ocijedite pa u jednom sloju poslažite na lim za pečenje.
U međuvremenu otopite maslac na srednje jakoj vatri.
Dodajte luk, češnjak i cijele listove kadulje te ih kuhajte uz povremeno miješanje dok luk ne omekša 6 - 7 minuta.
Odozgo pospite brašnom i pržite uz miješanje 2 - 3.
Umutite mlijeko, mješavinu začina, 120 g bundeve, 1 žličicu soli i papra.
Kuhajte uz često miješanje 6 - 8 minuta.
Dodajte 160 g sira i kuhajte miješajući dok se ne otopi 1 - 2 minute.
Uklonite listove kadulje i bacite ih zatim pustite da se umak malo ohladi oko 5 minuta.
U većoj zdjeli umutite jaja pa umiješajte krem sir, bijeli sir, preostalu bundevu, nasjeckanu kadulju, mljevenu papriku, 1 žličicu soli i papra.
Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem.
Na dno posude rasporedite 240 ml umaka.
Pola skuhanih listova za lazanje stavite na čistu radnu površinu i po svakom ravnomjerno rasporedite 2 žlice smjese od sira.
Svaki list tijesta zarolajte i premjestite u pripremljenu posudu za pečenje sa šavom prema dolje.
Ponovite s preostalim listovima i smjesom od sira.
Preostali umak žlicom rasporedite po lazanjama te pospite preostalim bijelim sirom i sirom i s nekoliko kockica bundeve.
Prekrijte folijom i pecite oko 20 minuta.
Uklonite foliju i pecite dok sir ne porumeni na vrhu 18 - 20 minuta.
Ukrasite listićima kadulje i ostavite da odstoji 5 - 10 minuta prije posluživanja.
Primjedbe
Objavi komentar