KREMASTI RIŽOTO OD TIKVICA I LIMUNA




https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a4994/kremasti-rizoto-od-tikvica-i-limuna-kao-lagani-ljetni-rucak.html




KREMASTI RIŽOTO OD TIKVICA I LIMUNA


Sastojci:

• 50 g maslaca
• 1 luk
• 1 češanj češnjaka 
• 180 g riže
• 1 povrtna kocka za temeljac 
• 1 limun 
• 2 grančice timijana 
• 250 g tikvica 
• 50 g parmezana 




Priprema:


U tavi rastopite maslac, stavite luk i lagano ga dinstajte te dodajte češnjak. 

Umiješajte rižu i lagano je tostirajte.

Otopite kocku za temeljac u 1 l kipuće vode pa ga malo pomalo dodavajte u rižoto zajedno s limunovim sokom i timijanom. 

Kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje.

Kad riža upije gotovo svu tekućinu dodajte još temeljca i nastavite miješati.

Dodajte tikvice te nastavite dodavati temeljac uz povremeno miješanje sve dok riža ne postane mekana i kremasta. 

Za posluživanje umiješajte malo začina, koricu limuna i ribanog parmezana. 

Primjedbe