KREMASTI PILEĆI GULAŠ S POVRĆEM




https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5482/recept-za-kremasti-pileci-gulas.html


KREMASTI PILEĆI GULAŠ S POVRĆEM


Sastojci:

• 700 g pilećih bataka bez kostiju 
• 2 žlice ulja
• 2 mrkve narezane na kockice 
• 1 manja nasjeckana glavica luka 
• 2 rebra celera narezana na kockice 
• 5 žlica brašna
• 1/2 žličice ružmarina 
• 1/2 žličice majčine dušice 
• 1/4 žličice mljevene kadulje
• sol i papar
• 800 g krumpira narezanog na kockice 
• 1/2 crvene paprike 
• 60 ml bijelog vina 
• 950 ml pilećeg temeljca 
• 240 g sitno narezanih mahuna 
• 120 ml vrhnja za kuhanje 




Priprema:


Ispecite piletinu.

Na ulju od pečenja pržite luk, mrkvu i celer oko 3 minute ili dok luk ne omekša. 

Umiješajte 3 žlice brašna, začine te sol i papar po ukusu.

Pržite na srednjoj vatri oko 2 minute. 

Dodajte krumpir, crvenu papriku, bijelo vino, prženu piletinu i temeljac.

Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 30 minuta.

Maknite poklopac i umiješajte mahune i vrhnje. 

Možete pirjati nepoklopljeno još 10 minuta. 

Za gustoću pomiješajte preostale dvije žlice brašna i 240 ml temeljca. 

Dobro protresite i dodajte postupno u gulaš dok ne dobijete željenu gustoću. 

Primjedbe