KREMASTI PILEĆI GULAŠ S POVRĆEM
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5482/recept-za-kremasti-pileci-gulas.html
KREMASTI PILEĆI GULAŠ S POVRĆEM
Sastojci:
• 700 g pilećih bataka bez kostiju
• 2 žlice ulja
• 2 mrkve narezane na kockice
• 1 manja nasjeckana glavica luka
• 2 rebra celera narezana na kockice
• 5 žlica brašna
• 1/2 žličice ružmarina
• 1/2 žličice majčine dušice
• 1/4 žličice mljevene kadulje
• sol i papar
• 800 g krumpira narezanog na kockice
• 1/2 crvene paprike
• 60 ml bijelog vina
• 950 ml pilećeg temeljca
• 240 g sitno narezanih mahuna
• 120 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Ispecite piletinu.
Na ulju od pečenja pržite luk, mrkvu i celer oko 3 minute ili dok luk ne omekša.
Umiješajte 3 žlice brašna, začine te sol i papar po ukusu.
Pržite na srednjoj vatri oko 2 minute.
Dodajte krumpir, crvenu papriku, bijelo vino, prženu piletinu i temeljac.
Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 30 minuta.
Maknite poklopac i umiješajte mahune i vrhnje.
Možete pirjati nepoklopljeno još 10 minuta.
Za gustoću pomiješajte preostale dvije žlice brašna i 240 ml temeljca.
Dobro protresite i dodajte postupno u gulaš dok ne dobijete željenu gustoću.
Primjedbe
Objavi komentar