KAKO NAPRAVITI SAVRŠEN CHEESECAKE?
https://skuhaj.story.hr/Savjet-vise/a5199/6-trikova-za-savrsen-cheesecake.html
KAKO NAPRAVITI SAVRŠEN CHEESECAKE?
Cheesecake odnosno kolač ili torta od sira jedan je od najpopularnijih jednostavnih kolača na svijetu koji i početnici mogu pripremiti. Ovi savjeti pomoći će vam da vam kolač uspije baš svaki put.
Podloga
Izmrvljeni keksi i otopljeni maslac bit će savršena podloga, ali kada smjesu stavite u lim dobro je utisnite dnom čaše. Tako će podloga kolača od sira postati kompaktna dok se hladi u hladnjaku i neće se poslije mrviti.
Masti su važne
Nemojte eksperimentirati s kiselim vrhnjem ili sirom manje masnoće. Nećete dobiti kremu savršenog okusa i teksture ako napravite ovu pogrešku. Nikada nemojte mijenjati sastojke kolača od sira s onima manje masnoće.
Temperatura je važna
Provjerite jesu li svi sastojci sobne temperature. Posebno to vrijedi za maslac, jaja i sir. Samo vrhnje za šlag treba biti iz hladnjaka.
Trik s pečenjem
Ako radite pečeni kolač od sira uvijek je dobra ideja staviti posudu s vodom na dno pećnice. To pomaže da se kolač od sira ravnomjerno ispeče i ne osuši.
Jedan krug nožem
Bilo da radite pečeni ili kolač od sira koji se samo hladi jedan krug nožem oko ruba kolača omogućuje da ga lako izvadite u jednom komadu i da izgleda kako treba.
Ne poslužujte odmah
Hladnu verziju ove popularne torte izvadite iz hladnjaka najmanje 20 minuta prije posluživanja kako bi imala idealan okus.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar