KAKO NAPRAVITI SAVRŠEN CHEESECAKE?



https://skuhaj.story.hr/Savjet-vise/a5199/6-trikova-za-savrsen-cheesecake.html



KAKO NAPRAVITI SAVRŠEN CHEESECAKE?


Cheesecake odnosno kolač ili torta od sira jedan je od najpopularnijih jednostavnih kolača na svijetu koji i početnici mogu pripremiti. Ovi savjeti pomoći će vam da vam kolač uspije baš svaki put.




Podloga 

Izmrvljeni keksi i otopljeni maslac bit će savršena podloga, ali kada smjesu stavite u lim dobro je utisnite dnom čaše. Tako će podloga kolača od sira postati kompaktna dok se hladi u hladnjaku i neće se poslije mrviti. 



Masti su važne 

Nemojte eksperimentirati s kiselim vrhnjem ili sirom manje masnoće. Nećete dobiti kremu savršenog okusa i teksture ako napravite ovu pogrešku. Nikada nemojte mijenjati sastojke kolača od sira s onima manje masnoće.



Temperatura je važna

Provjerite jesu li svi sastojci sobne temperature. Posebno to vrijedi za maslac, jaja i sir. Samo vrhnje za šlag treba biti iz hladnjaka.



Trik s pečenjem 

Ako radite pečeni kolač od sira uvijek je dobra ideja staviti posudu s vodom na dno pećnice. To pomaže da se kolač od sira ravnomjerno ispeče i ne osuši. 



Jedan krug nožem

Bilo da radite pečeni ili kolač od sira koji se samo hladi jedan krug nožem oko ruba kolača omogućuje da ga lako izvadite u jednom komadu i da izgleda kako treba.



Ne poslužujte odmah

Hladnu verziju ove popularne torte izvadite iz hladnjaka najmanje 20 minuta prije posluživanja kako bi imala idealan okus. 



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe