DUBAI KRAFNE
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a5604/recept-za-popularne-dubai-krafne.html
DUBAI KRAFNE
Sastojci:
• 500 g glatkog brašna + malo za valjanje tijesta
• 2 jaja
• 1 kockica kvasca
• 50 g šećera + 1 mala žlica za kvasac
• 80 g maslaca
• 200 ml + 3 velike žlice za kvasac
• 100 ml slatkog vrhnja za kuhanje
• 4 velike žlice ruma
• prstohvat soli
• 1 l ulja za prženje
• šećer u prahu za posipanje
Za kremu:
• 200 g kadaifa
• 200 g namaza od pistacija
• 1 žlica maslaca
Priprema:
U toplo mlijeko stavite šećer pa izmrvite kvasac i promiješajte.
Dodajte malo brašna tek toliko da počne proces fermentacije.
Kada se smjesa zapjeni vrijeme je za pripremu tijesta.
U zdjelu stavite brašno i dodajte kvasac.
Zatim dodajte otopljeni maslac, slatko vrhnje sobne temperature, jaja, rum, šećer i malo soli.
Sve sastojke sjedinite mikserom.
Potom zdjelu prekrijte krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže sat vremena.
Nakon dizanja istresite tijesto na pobrašnjenu površinu.
Zatim gornji dio pospite brašnom.
Tijesto prebacite na radnu površinu i valjkom za tijesto razvucite na debljinu od oko 1,5 cm.
Čašom tanjeg ruba oblikujte krafne.
Pustite ih da se dižu 30 minuta.
U dubljoj posudi zagrijte ulje pa smanjite na srednju temperaturu.
Pržite krafne nekoliko minuta s jedne pa s druge strane dok ne dobiju lijepu žuto - zlatnu boju.
Kad su gotove stavite ih na papirnate ubruse.
Kadaif popržite na malo maslaca pa ga pomiješajte s namazom od pistacija.
Tim nadjevom punite ohlađene krafne.
Uživajte u bogatom okusu!
Primjedbe
Objavi komentar