DUBAI KRAFNE



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a5604/recept-za-popularne-dubai-krafne.html


DUBAI KRAFNE


Sastojci:

• 500 g glatkog brašna + malo za valjanje tijesta 
• 2 jaja
• 1 kockica kvasca 
• 50 g šećera  + 1 mala žlica za kvasac 
• 80 g maslaca
• 200 ml + 3 velike žlice za kvasac 
• 100 ml slatkog vrhnja za kuhanje
• 4 velike žlice ruma
• prstohvat soli 
• 1 l ulja za prženje
• šećer u prahu za posipanje 



Za kremu:

• 200 g kadaifa 
• 200 g namaza od pistacija
• 1 žlica maslaca




Priprema:


U toplo mlijeko stavite šećer pa izmrvite kvasac i promiješajte.

Dodajte malo brašna tek toliko da počne proces fermentacije. 

Kada se smjesa zapjeni vrijeme je za pripremu tijesta.

U zdjelu stavite brašno i dodajte kvasac.

Zatim dodajte otopljeni maslac, slatko vrhnje sobne temperature, jaja, rum, šećer i malo soli.

Sve sastojke sjedinite mikserom. 

Potom zdjelu prekrijte krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže sat vremena. 

Nakon dizanja istresite tijesto na pobrašnjenu površinu. 

Zatim gornji dio pospite brašnom.

Tijesto prebacite na radnu površinu i valjkom za tijesto razvucite na debljinu od oko 1,5 cm.

Čašom tanjeg ruba oblikujte krafne.

Pustite ih da se dižu 30 minuta.

U dubljoj posudi zagrijte ulje pa smanjite na srednju temperaturu. 

Pržite krafne nekoliko minuta s jedne pa s druge strane dok ne dobiju lijepu žuto - zlatnu boju. 

Kad su gotove stavite ih na papirnate ubruse.

Kadaif popržite na malo maslaca pa ga pomiješajte s namazom od pistacija. 

Tim nadjevom punite ohlađene krafne.

Uživajte u bogatom okusu!






Primjedbe