DOMAĆI KRUH
https://www.gloria.hr/gl/lifestyle/gastro/bili-smo-u-jednom-od-najsarmantnijih-restorana-na-jadranu-a-imamo-i-njihov-recept-za-savrseni-domaci-kruh-15484162
DOMAĆI KRUH
Sastojci:
• 0,5 kg brašna
• 0,3 ml mlake vode
• 10 g krupne morske soli
• 8 g šećera
• 12 g kvasca
• 30 ml maslinovog ulja
• ružmarin
Priprema:
U dubokoj zdjeli pomiješajte mlaku vodu, šećer, kvasac i ostavite na sobnmoj temperaturi 15 minuta kako bi kvasac fermentirao.
Nakon što je kvasac spreman dodajte sve preostale namirnice i drvenom kuhačom miješajte dok se ne dobije lijepo umiješana smjesa.
Tijesto zatim pokrijte krpom i ostavite 30 minuta kako bi prošlo proces dizanja.
Nakon toga potrebno ga je ponovno promiješati kuhačom kako bi se u potpunosti razvio gluten i postigla željena elastičnost.
Tijesto na opip biti mekše.
.kada je spremno lim za pečenje namažite maslinovim uljem.
Svakako je preporuka da to bude kvalitetno ulje koje će okusom obogatiti puninu kruha zbog čega se dodaje i ružmarin.
Na kraju ga ostavite dodatnih 15 minuta na zraku nakon čega se peče na temperaturi od 230 stupnjeva otprilke 20 minuta.
Kruh je gotov kad dobije rumenu boju.
Primjedbe
Objavi komentar