ČOKOLADNI PANJ



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/a2472/Recept-za-bozicnu-panj-tortu.html



ČOKOLADNI PANJ


Sastojci:

Za biskvit:

• 6 bjelanjaka 
• 5 žlica šećera 
• 100 g mljevenog oraha 
• 2 žlice brašna 
• 2 žlice kakao praha 



Za kremu:

• 6 žumanjaka 
• 250 g maslaca
• 5 žlica šećera 
• 20 g šećera u prahu 
• 150 g čokolade



Za glazuru:

• 100 g čokolade
• 2 žlice ulja



Priprema:


Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. 

Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrst snijeg. 

Dodajte mljevene orahe, kakao i brašno pa sve sjedinite žicom lagano miješajući da bjelanjak ne padne.

Na lim stavite papir za pečenje rasporedite smjesu za koru i pecite 15 minuta. 

Pečenu koru prevrnite na vlažnu krpu i odmah oblikujte u rolada pa ostavite da se ohladi.

Žumanjke umutite sa šećerom i kuhajte na pari.

Kuhajte 15 minuta, a nadjev je gotov kada ga vilicom povučete po sredini posude i ostavi trag.

U vruće žumanjke dodajte čokoladu, smjesu sjedinite i ostavite da se ohladi.

Maslac izmiksajte sa šećerom u prahu pa dodajte u ohlađenu kremu i opet sve dobro miksajte.

Na koru nanesite kremu pa ponovno zarolajte u roladu. 

Čokoladu i ulje za glazuru otopite na laganoj vatri pa prelijte preko rolade. 

Pričekajte da se malo stegne pa roladu prerežite na tri dijela. 

Prislonite kraće dijelove na dno i vrh dužeg dijela ravno odrezanom stranom tako da rolada izgleda poput panja. 

Vilicom izvucite šare po cijeloj dužini glazure.

Ukrasite jestivim ukrasima u obliku šumskih bobica, češera, gljiva i grančica.



Primjedbe