ČOKOLADNI PANJ
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/a2472/Recept-za-bozicnu-panj-tortu.html
ČOKOLADNI PANJ
Sastojci:
Za biskvit:
• 6 bjelanjaka
• 5 žlica šećera
• 100 g mljevenog oraha
• 2 žlice brašna
• 2 žlice kakao praha
Za kremu:
• 6 žumanjaka
• 250 g maslaca
• 5 žlica šećera
• 20 g šećera u prahu
• 150 g čokolade
Za glazuru:
• 100 g čokolade
• 2 žlice ulja
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrst snijeg.
Dodajte mljevene orahe, kakao i brašno pa sve sjedinite žicom lagano miješajući da bjelanjak ne padne.
Na lim stavite papir za pečenje rasporedite smjesu za koru i pecite 15 minuta.
Pečenu koru prevrnite na vlažnu krpu i odmah oblikujte u rolada pa ostavite da se ohladi.
Žumanjke umutite sa šećerom i kuhajte na pari.
Kuhajte 15 minuta, a nadjev je gotov kada ga vilicom povučete po sredini posude i ostavi trag.
U vruće žumanjke dodajte čokoladu, smjesu sjedinite i ostavite da se ohladi.
Maslac izmiksajte sa šećerom u prahu pa dodajte u ohlađenu kremu i opet sve dobro miksajte.
Na koru nanesite kremu pa ponovno zarolajte u roladu.
Čokoladu i ulje za glazuru otopite na laganoj vatri pa prelijte preko rolade.
Pričekajte da se malo stegne pa roladu prerežite na tri dijela.
Prislonite kraće dijelove na dno i vrh dužeg dijela ravno odrezanom stranom tako da rolada izgleda poput panja.
Vilicom izvucite šare po cijeloj dužini glazure.
Ukrasite jestivim ukrasima u obliku šumskih bobica, češera, gljiva i grančica.
Primjedbe
Objavi komentar