BUČNICA
https://www.gloria.hr/gl/lifestyle/gastro/majstori-zanata-otkrili-su-nam-svoju-tajnu-znamo-kako-nastaje-najfinija-bucnica-koja-se-topi-u-ustima-15496522
BUČNICA
Sastojci:
Za tijesto:
• 1100 g glatkog brašna
• 30 g oštrog brašna
• 120 ml mlake vode
• 10 ml suncokretovog ulja
• 4 žličice soli
Za smjesu:
• 500 g naribane i ocijeđene buče
• 600 g svježeg sira
• 200 ml kiselog vrhnja
• 4 jaja
• 1 žlica griza
• 3 žličice soli
• 200 g maslaca
Priprema:
Umiješajte mlaku vodu s uljem i soli.
Umijesite tijesto i ostavite ga da odmori sat vremena na sobnoj temperaturi.
Pobrašnite stolnjak ili plohu na kojoj ćete ga razvući valjkom, a potom i rukama.
Dok tijesto odmara napravite smjesu od očišćene, ocijeđene i naribane buče, svježeg sira, vrhnja, jaja i griza.
Prije raspoređivanja mase tijesto treba namastiti rastopljenim maslacem kao i gornju koricu prije pečenja.
Bučnica se peče 50 minuta na temperaturi od 200 - 220 stupnjeva.
Primjedbe
Objavi komentar