BUČNICA



https://www.gloria.hr/gl/lifestyle/gastro/majstori-zanata-otkrili-su-nam-svoju-tajnu-znamo-kako-nastaje-najfinija-bucnica-koja-se-topi-u-ustima-15496522




BUČNICA


Sastojci:

Za tijesto:

• 1100 g glatkog brašna 
• 30 g oštrog brašna 
• 120 ml mlake vode 
• 10 ml suncokretovog ulja 
• 4 žličice soli 



Za smjesu:

• 500 g naribane i ocijeđene buče 
• 600 g svježeg sira 
• 200 ml kiselog vrhnja 
• 4 jaja
• 1 žlica griza 
• 3 žličice soli
• 200 g maslaca 




Priprema:


Umiješajte mlaku vodu s uljem i soli.

Umijesite tijesto i ostavite ga da odmori sat vremena na sobnoj temperaturi. 

Pobrašnite stolnjak ili plohu na kojoj ćete ga razvući valjkom, a potom i rukama. 

Dok tijesto odmara napravite smjesu od očišćene, ocijeđene i naribane buče, svježeg sira, vrhnja, jaja i griza. 

Prije raspoređivanja mase tijesto treba namastiti rastopljenim maslacem kao i gornju koricu prije pečenja. 

Bučnica se peče 50 minuta na temperaturi od 200 - 220 stupnjeva.

Primjedbe