BELGIJSKI GULAŠ S PIVOM



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5467/recept-za-belgijski-gulas-s-pivom.html



BELGIJSKI GULAŠ S PIVOM 


Sastojci:

• 800 g juneće lopatice 
• 250 g nasjeckanog luka
• 3 češnja češnjaka 
• 5 dl tamnog piva 
• 3 žlice maslinova ulja 
• brašno
• sol i papar 




Priprema:


Meso narežite na kockice. 

Uvaljajte ih u brašno pa pržite na vrućem ulju. 

Kada porumene dodajte nasjeckani luk i češnjak. 

Sve malo pirjajte, posolite, popaprite i dodajte crno pivo. 

Malo pirjajte pa poklopite.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite poklopljeno oko dva sata.

Nije potrebno miješati. 

Poslužite uz pire krumpir ili tjesteninu po želji. 

Primjedbe