BELGIJSKI GULAŠ S PIVOM
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a5467/recept-za-belgijski-gulas-s-pivom.html
BELGIJSKI GULAŠ S PIVOM
Sastojci:
• 800 g juneće lopatice
• 250 g nasjeckanog luka
• 3 češnja češnjaka
• 5 dl tamnog piva
• 3 žlice maslinova ulja
• brašno
• sol i papar
Priprema:
Meso narežite na kockice.
Uvaljajte ih u brašno pa pržite na vrućem ulju.
Kada porumene dodajte nasjeckani luk i češnjak.
Sve malo pirjajte, posolite, popaprite i dodajte crno pivo.
Malo pirjajte pa poklopite.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite poklopljeno oko dva sata.
Nije potrebno miješati.
Poslužite uz pire krumpir ili tjesteninu po želji.
Primjedbe
Objavi komentar