VRIJEME JE ZA DOMAĆE NAMAZE
https://amazonke.com/vrijeme-je-za-domace-namaze/
Uvijek je vrijeme za male zalogaje bez obzira na to jeste li u potrazi za ukusnim idejama za predjelo ili za savršenu dozu comfort fooda, onu koja na najbolji način povezuje domaće pripremljenu hranu i kreativne ideje. Zato su primamljivi zalogaji koji se lako pripremaju, a uz koje pojam hedonističkog druženja ima novi smisao. Namazi su i odličan primjer kako višak hrane iskoristiti za pripremu novih jela te poziv na svojevrsna foodie putovanja i otkrivanja novih recepata.
Isprobajte dobro poznate klasike, ali i nove zanimljive recepte koji će zasigurno osvojiti i vaše nepce, jela koja će zimu učiniti ukusnom, bogatom i possbnom.
Domaća pileća pašteta
500 g pilećih prsa
1 manji luk
1 žlica kapara
8 malih kiselih krastavaca
1 limun
1 žlica senfa
sol i papar
Iscijedite sok limuna. Pileća prsa skuhajte u slaboj vodi pričekajte da se ohlade, pa ih narežite na komadiće. Pirjajte luk na maslinovu ulju dok ne poprimi zlatnu boju.
Narezanu piletinu pomiješajte sa svim sastojcima i prelijte s otprilike decilitrom vode u kojoj se kuhala piletina. Izmiksajte u kremastu paštetu, a po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Probajte i začinite po ukusu.
Namaz od srdela sa začinskim biljem
1 limenka sardina
1 mali luk
1 limun
250 g svježeg kravljeg sira
2 mlada luka
2 žlice nasjeckanog vlasca
malo svježih listića timijana
Ocijedite ulje iz limenke i stavite srdele u posudu. Prelijte ih sokom polovice limuna i usitnite vilicom. Luk i mladi luk očistite i nasjeckajte. Sardinama dodajte dobro izmiješan sir, nasjeckani luk (ostavite malo nasjeckanog mladog luka za ukrašavanje) i listiće timijana. Promiješajte i stavite u hladnjak. Namaz namažite na krekere ili tople kriške baguettea i običnog kruha, pospite nasjeckanim lukom i ukrasite ploškom limuna.
Namaz od čvaraka
300 g čvaraka
4 jaja
2 žlice sirnog namaza ili kiselog vrhnja
1 mala glavica luka
timijan
sol i papar
svježi peršin
Čvarke usitnite nožem ili sameljite u blenderu. Jaja tvrdo skuhajte. Ohladite, ogulite i nasjeckajte na sitne komade.
Pomiješajte čvarke, jaja i ostale sastojke pa miksajte u blenderu dok ne dobijete namaz. Po potrebi dodajte još soli i papra.
Poslužite na kruhu, tostu ili krekerima ukrasite s malo svježeg peršina, a po želji poslužite i malo mljevene crvene paprike za one koji žele pojačati okus.
Primjedbe
Objavi komentar