DOMAĆA MAJONEZA
https://aboutmen.hr/domaca-majoneza-evo-kako/
Majoneza je emulzija od pet sastojaka žumanjaka, biljnog ulja, octa, soli i papra. Nerijetko se zbog okusa i boje dodaje i malo senfa. Baza je mnogim umacima od kojih je najpoznatiji tartar s krastavcima, kaparima i lukom.
Priprema je brza osnovne sastojke lako je nabaviti i povoljne su cijene, ali pri izradi treba biti strpljiv. Naime, ako požurite s dodavanjen ulja postoji velika šansa da će se sastojci razdvajati. Odvojite 15 minuta vremena i napravite odličnu domaću majonezu!
Sastojci:
3 žumanjka
500 ml suncokretova ulja
40 ml bijelog octa
sol
kajenski papar
Priprema:
Svi sastojci trebaju biti sobne temeprature. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, pa ih stavite u duboku posudu. Dodajte ocat i začinite soli i kajenskim paprom.
Postupno dodajte ulje i miksajte dok majoneza ne postane kremasta. Prebacite u čistu posudu dobro obložite plastičnom folijom i čuvajte majonezu u hladnjaku.
Primjedbe
Objavi komentar