PRŽENE POHANE OKRUGLICE OD BAKALARA
https://she.hr/recept-majstora-bakalara-ove-okruglice-obozavaju-i-djeca/
Pržene pohane okruglice od bakalara
Bakalar je ukusan, ali i iznimno zdrav. Osim omega-3 masnih kiselina, odličan je izvor proteina, minerala i vitamina te sadrži vrlo niske razine štetnih masnoća. Nije to problem objasniti odraslima, ali kako pridobiti najmlađe da posegnu za ovom ribljom poslasticom?
Pržene pohane okruglice od bakalara
Sastojci za dvije osobe:
- 250 g bakalara na bijelo Baccalà della Mamma
- 1 jaje
- brašno
- krušne mrvice
- mlijeko (ili gazirana mineralna voda)
- ulje za prženje
- sol i papar
Priprema:
Pripremite smjesu za pohanje od jedne čaše mlijeka (ili vode), jednog jaja, dvije žlice brašna, prstohvata soli i papra te sve dobro pomiješajte. Od bakalara na bijelo žličicom oblikujte okruglice, uronite ih u smjesu i ispržite u većoj količini vrelog ulja. Kad poprime zlatno-smeđu boju, izvadite ih, ocijedite i kratko posušite na kuhinjskom papiru. Poslužite s kriškom limuna i omiljenim umakom.
Savjet: Umjesto navedene smjese, možete primijeniti i klasičan postupak pohanja – uvaljati okruglice redom u brašno, jaje i krušne mrvice.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar