PIKANTNO POVRĆE S KOBASICAMA





Pikantno povrće s kobasicama 




Povrće s kobasicama odlična je podloga za improvizacije, a u njega ide većina onoga što imate kod kuće, kao i sve povrće koje trebate potrošiti. Žanrovski negdje između variva i umaka, ovo će jelo biti još ukusnije nakon što prenoći u hladnjaku. Dobar tek!




Pikantno povrće s kobasicama 


Sastojci:

  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus još (po želji) za posluživanje
  • 8 talijanskih salsiccia (ili drugih svježih svinjskih) kobasica (oko 1 kg)
  • 3 crvene paprike, narezane
  • 2 srednja crvena luka, narezana
  • 5 češnjeva češnjaka, narezanih
  • 200 g brokule, narezane na komade od 2,5 cm
  • 115 g špinata
  • pahuljice ljute paprike, po ukusu
  • 800 g pasiranih rajčica iz konzerve
  • 45 g svježeg bosiljaka, nasjeckani listovi
  • 10 ukiseljenih feferona, neocijeđenih
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar



Priprema: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

SCHWARZWALD KEKSI

BOR OD LISNATOG TIJESTA S KRUŠKAMA I ĐUMBIROM 🍐