PAVLOVA TORTA S MANDARINAMA - ZA BLAGDANSKI STOL 🍰



https://www.journal.hr/lifestyle/gastro/pavlova-torta-s-mandarinama-recept/




Pavlova torta s mandarinama 



Inspirirana plesnim pokretima i elegancijom, ova lagana i prozračna poslastica osvaja svojom hrskavom vanjštinom i mekanom unutrašnjošću, savršeno izbalansiranom slatkoćom i osvježavajućim voćnim notama.




Pavlova torta s mandarinama 


Sastojci:

Kora:

  • 6 bjelanjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 1 žličica kukuruznog škroba (gustina)
  • 1 žličica soka od limuna
  • prstohvat soli

U bjelanjke dodajte prstohvat soli i mikserom istucite čvrsti snijeg. Šećer dodajte postepeno, neprestano miksajući dok se ne stvori čvrsta, sjajna pjena. Zatim dodajte sok od limuna, neprestano miksajući. Na kraju dodajte gustin i lagano promiješajte. Na papiru za pečenje oblikujte krug promjera oko 23 cm. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180℃ i nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 150℃. Pecite 1 sat i 30 minuta.


Krema:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • mascarpone sir 250 g
  • 1 žlica šećera u prahu

Koru za Pavlovu je najbolje ispeći dan ranije, a ukrašavajte je tek pred serviranje jer kora uvijek malo potone. U ovom slučaju, dodajte i kriške mandarina.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?