PAVLOVA TORTA S MANDARINAMA - ZA BLAGDANSKI STOL 🍰
https://www.journal.hr/lifestyle/gastro/pavlova-torta-s-mandarinama-recept/
Pavlova torta s mandarinama
Inspirirana plesnim pokretima i elegancijom, ova lagana i prozračna poslastica osvaja svojom hrskavom vanjštinom i mekanom unutrašnjošću, savršeno izbalansiranom slatkoćom i osvježavajućim voćnim notama.
Pavlova torta s mandarinama
Sastojci:
Kora:
- 6 bjelanjaka
- 300 g šećera u prahu
- 1 žličica kukuruznog škroba (gustina)
- 1 žličica soka od limuna
- prstohvat soli
U bjelanjke dodajte prstohvat soli i mikserom istucite čvrsti snijeg. Šećer dodajte postepeno, neprestano miksajući dok se ne stvori čvrsta, sjajna pjena. Zatim dodajte sok od limuna, neprestano miksajući. Na kraju dodajte gustin i lagano promiješajte. Na papiru za pečenje oblikujte krug promjera oko 23 cm. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180℃ i nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 150℃. Pecite 1 sat i 30 minuta.
Krema:
- 500 ml vrhnja za šlag
- mascarpone sir 250 g
- 1 žlica šećera u prahu
Koru za Pavlovu je najbolje ispeći dan ranije, a ukrašavajte je tek pred serviranje jer kora uvijek malo potone. U ovom slučaju, dodajte i kriške mandarina.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar