LJEŠNJAK GNIJEZDA




https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/recept-za-ljesnjak-gnijezda---952274.html



Lješnjak gnijezda 



Čokoladna baza s mljevenim keksima i lješnjacima, uvaljana u hrskave orašaste komadiće i punjena bogatim čokoladnim namazom, idealna su slastica za blagdanski stol – ali i za svaku priliku kad vam se jede nešto slatko i domaće.



Lješnjak gnijezda 


Sastojci:

  • 150 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade
  • 150 g šećera
  • 250 g mljevenog petit keksa
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 200 ml vode
  • nekoliko kapi arome vanilije

punjenje:

  • čokoladni namaz

dodatno:

  • mljeveni lješnjaci



Priprema:

  1. U manjem loncu, na laganoj vatri, zagrijavajte vodu sa šećerom, maslacem i tamnom čokoladom. Miješajte dok se svi sastojci ne otope i ne povežu u glatku smjesu.
  2. Maknite lonac s vatre pa u toplu smjesu umiješajte mljevene lješnjake i mljeveni petit keks. Dodajte aromu vanilije (ili neku drugu po želji) i dobro sjedinite.
  3. Smjesu ostavite da se ohladi toliko da se može oblikovati rukama.
  4. Od ohlađene smjese oblikujte kuglice veličine oraha, a zatim ih uvaljajte u krupnije mljevene lješnjake.
  5. Svakoj kuglici prstom ili drškom kuhače napravite udubljenje u sredini – oblik gnijezda.
  6. Pomoću slastičarske vrećice u svako udubljenje istisnite čokoladni namaz.
  7. Gotova gnijezda složite na tanjur i ostavite na hladnom da se dodatno stegnu.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?