KRUH U MLIJEKU ILI BIJELOJ KAVI
Kruh u mlijeku ili bijeloj kavi
Toplo mlijeko u koje umačemo natrgane komadiće kruha, ili pak u njega umačemo kekse dok potpuno ne omekšaju, a potom jedemo žlicom, jelo je na koje smo gotovo zaboravili. Ovaj brz doručak idealan je za spore zimske dane kada bismo se najradije sakrili pod dekicu i gledali filmove cijeli dan. Juha od mlijeka vjerojatno je najbrži mogući doručak za pripremu, a u toplo mlijeko možete dodati i par kapi crne kave ili malo šećera, dok osim kruha i keksa u mlijeko možete ubaciti i panettone ili kolače – posebice ako su se već počeli sušiti pa nisu tako ukusni svježi!
Kruh u mlijeku ili bijeloj kavi
Priprema:
- Zagrijte mlijeko u lončiću. U šalicu ili zdjelicu s 250-300 ml mlijeka dodajte oko 35 g starog kruha/keksa (ili sve napravite odokativno).
- Dok se mlijeko zagrijava, kruh narežite na kockice i podijelite u šalice.
- Koristite domaći stari kruh, bolje se natopi i savršeno drži mlijeko u sebi – pustite da upije mlijeko, no pazite da ne postane kaša.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar